Nopți albe pentru Carmen Dan? Escrocheria în care este implicată sora sa are „rădăcini” adânci și poate provoca un TSUNAMI JUDICIAR

Nopți albe pentru Carmen Dan? Escrocheria în care este implicată sora sa are „rădăcini” adânci și poate provoca un TSUNAMI JUDICIAR
Publicat: 11/09/2024, 08:30
Actualizat: 14/09/2024, 10:49

Cercetată într-un dosar cu un prejudiciu de aproximativ 1,5 milioane de euro, Simona Cristina Stan – sora ex-ministrului de Interne Carmen Dan – a fost reținută de procurori după ce, ajutată de o avocată, ar fi înșelat mai multe persoane. Femeia le-ar fi promis acestora case și mașini de lux care nu au existat, fizic, niciodată. Scandalul imens se transformă, acum, într-un adevărat tsunami care o poate „lovi” năprasnic chiar pe Carmen Dan, iar în scenariu, alături de ea, apar și alte personaje-surpriză.

Gândul prezintă noi informații, în exclusivitate, din acest caz stupefiant – alte detalii AICI – în care o „combinație financiară” de proporții ar fi adus câștiguri impresionante celor implicați.

Potrivit surselor Gândul, după ce a fost reținută pentru 24 ore de procurorii anticorupție, Simona Cristina Stan s-ar fi internat la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia”.

„Spitalul Obregia este un spital care tratează bolile mintale, iar Simona Cristina Stan ar încerca să se folosească de această internare în procesul penal care, inevitabil, va avea loc”, au declarat sursele Gândul, în exclusivitate.

„Mai multe dintre victimele acestei escrocherii au fost amenințate”

Mai multe persoane – medici și oameni de afaceri – ar fi căzut în „plasa” întinsă de Simona Cristina Stan, după ce aceasta le-ar fi promis case și mașini de lux care nici măcar nu existau. Aproximativ 1.500.000 euro ar fi ajuns, astfel, în buzunarele celor implicați în escrocherie.

Potrivit surselor judiciare, totul a fost pus la punct cu singurul scop de a-i înșela pe creduli, iar planul a funcționat ireproșabil o perioadă de timp.

Numai că „ramificațiile” acestei combinații aduc în prim-plan și acuzații care i-ar putea cauza nopți albe ex-ministrului Carmen Dan.

„O mare parte din banii luați de la oamenii înșelați s-ar regăsi în imobile achiziționate de Ilie Rafael Mario și Carmen Dan în Băneasa, pe str. Veseliei din Sectorul 5, în plata datoriilor pentru clădirea din Piața Niky Scorpion, imobil care aparține lui Rafael, acolo unde, acum, Carmen Dan își renovează și decorează două etaje de birouri. Dar asta va stabili, cu exactitate, ancheta de proporții aflată în desfășurare”, au dezvăluit sursele Gândul, în exclusivitate.

Ramificațiile ar duce, acum, surprinzător, la Carmen Dan și Ilie Mario Rafael, dar deocamdată există prezumția de nevinovăție. În ceea ce îl privește pe omul de afaceri de la firma TPL&D, este foarte posibil ca acesta să fi fost doar folosit de sora lui Carmen Dan pentru a-i influența și convinge pe clienți. Tiparul de escrocherie era foarte bine pus la punct, iar sora lui Carmen Dan nu lăsa persoanele înșelate să îl contacteze pe afacerist.

Numai că, la momentul la care una dintre victime i-a solicitat banii – spunându-i surorii lui Carmen Dan că a mințit-o -, Simona Cristina Stan i-a făcut acestei victime niște plăți mici – aproximativ 20.000 lei – din contul TPL&D. Numai Parchetul poate face lumină în acest caz…

Mai multe dintre victimele acestei escrocherii ar fi fost amenințate, indirect, de Carmen Dan. Aceasta, deși spune că nu are legături strânse cu sora ei vitregă, le-ar avea, totuși, foarte, foarte strânse. Și Carmen Dan ar fi spus că va face tot posibilul, cu echipa ei de avocați, să o apere pe sora sa.

Simona Cristina Dan pare a avea acum vânt din pupa, cum se spune, pentru că – sfătuită, poate, chiar de Carmen Dan – le-ar fi făcut victimelor sale o plângere pentru camătă”, au mai dezvăluit surse judiciare pentru Gândul.

Carmen Dan, fost ministru de Interne

Simona Stan, vacanțe de lux și un Audi A8: „Asistenta personală a omului de afaceri de TPL&D”

În anul 2023, Simona Stan, soțul ei Răzvan Stan – șef de serviciu la Secretariatul General al Guvernului – și cei doi copii și-au petrecut două concedii de lux, unul în vară, în Egipt, și unul la Londra, de Revelion.

Concediile de lux, afirmă sursele Gândul, ar fi apărut în contextul în care „sora lui Carmen Dan nu are serviciu de mai bine de 10 ani, iar soțul său are un salariu de aproximativ 7.000 lei pe lună”.

De asemenea, afirmă aceleași surse judiciare, „parte din acești bani proveniți din combinația financiară ar fi fost cheltuiți și în vacanțele petrecute, în Grecia, de Carmen Dan și Ilie Mario Rafael”.

Mai mult, Simona Stan le-ar fi declarat anchetatorilor că încă un personaj-cheie apare în acest scenariu halucinant – un om de afaceri, reprezentat al firmei TPL&D.

Simona Stan trimitea celor păcăliți și poze cu respectivul afacerist, din ședințele în care – ipotetic – discutau despre casele și mașinile promise.

Timp de doi ani, de altfel, Simona Stan a folosit un Audi A8 al firmei TPL&D, spunând că este asistenta personală a reprezentantului firmei, au dezvăluit sursele Gândul.

Afaceristul al cărui nume este vehiculat în acest scandal de proporții deține și o companie de securitate, fiind și membru al directoratului în cadrul unei ompanii care este jucător puternic pe piața de GPL din România.

În plus, este ”bossul” TPL&D, companie specializată în transportul produselor petroliere.

Și Ilie Mario Rafel a demisionat din partidul înființat de Liviu Dragnea

După ce Carmen Dan a demisionat din Partidul Mișcarea România Suverană – înființat de Liviu Dragnea -, Ilie Mario Rafel, care a candidat din partea acestui partid pentru funcția de primar al Sectorului 5 al Capitalei, a anunțat pe pagina sa de Facebook că demisionează, la rândul său – în data de 25 iulie 2024 -, din respectiva formațiune politică.

Liviu Dragnea, Carmen Dan și Ilie Mario Rafel | Sursa foto – Facebook

„Începând de acum, noi, președinții organizațiilor de sector ai M.R.S., birourile de conducere ale celor 6 sectoare, precum și întreaga conducere a organizației București, ne rupem de proiectul Dragnea. Decizia este definitivă. Semnează președintele în numele organizațiilor de sector București, Ilie Mario Rafael”, a transmis politicianul pe Facebook.

Și Ilie Mario Rafel a demisionat din partidul înființat de Liviu Dragnea | Sursa foto – Facebook

„Am demisionat din funcția de președinte al partidului Mișcarea România Suverană! De asemenea, transmit tuturor celor care mă cunosc ca om și ca politician că nu mai vreau să fiu asociată sub nicio formă cu numele sau imaginea celui pe care l-am susținut atâția ani în mod loial și corect! (…) Da, mă refer la Liviu Dragnea! Dacă foștii mei colegi din M.R.S cred că mai pot urma o himeră, sunt liberi să o facă! Le urez cu sinceritate, succes!”

Carmen Dan

Sursa foto – Facebook

Atunci când candida pentru funcția de primar al Sectorului 5 din partea MRS, Ilie Mario Rafael a fost susținut chiar de Carmen Dan în cursa pentru fotoliul de edil.

„Mult succes Ilie Mario Rafael, candidatul din partea MRS la Primăria sectorului 5, București! Sunt convinsă că este omul cel mai potrivit pentru a ocupa această funcție importantă! Suntem alături de tine!”, scria Carmen Dan pe pagina sa de socializare.


CITEȘTE ȘI:

Vicleșugul genial prin care sora fostului ministru de Interne Carmen Dan a încasat 1,5 milioane de euro. VICTIMELE erau doctori și oameni de afaceri

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Motivul pentru care un român nu mai are voie să calce timp de un an...
Gabi Bădălău, decizie RADICALĂ după ce a pierdut procesul cu Claudia Pătrășcanu! Ce urmează să...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Anchetă în Timiș după ce, în spațiul public, au apărut informații că o tânără s-ar...
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Acuzații de „blat” la adresa Antena 1, după ce Nicolai Tand și Sorin Brotnei au...
Mihaela Rădulescu, apariție de infarct la 55 de ani. Decolteul uriaș a făcut victime! Fanii...
Debit triplu pe Dunăre şi Cod Roşu de ploi adus de ciclonul Ashley. Când se...
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de...
Parada de 1 decembrie 2024 ar putea fi mutată în altă zi! Care este motivul...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Ultimele zile de PACE și primele zile de război în Europa
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ce a putut să facă un român la ușa apartamentului său, pe scara blocului. Ceilalți...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Surpriză de neuitat pentru Livia Eftimie! Cum i-a celebrat Spike ziua de naștere
BANCUL ZILEI. Bubulina către Bulă: - Să nu se însoare cu proasta aceea!
Ce va căuta misiunea Europa Clipper de la NASA pe unul dintre sateliții lui Jupiter?