O persoană a încărcat, pe rețeaua Facebook, o notă de plată de 2.916 lei pe care a avut-o de achitat, după șederea într-o pensiune din Întorsura Buzăului. Iată o parte din prețurile afișate în postare.
Cazarea pentru o cameră dublă a costat 804 lei, potrivit bonului încărcat pe rețeaua de socializare Facebook. De asemenea, a fost achitat și un pat suplimentar, valoarea fiind de 150 de lei. Pe lângă aceste costuri se adaugă și cele pentru hrană. De exemplu, pentru un mic-dejun de tipul bufet suedez, cuplul de bucureșteni a plătit 95 de lei, iar în altă zi a fost percepută suma de 57 de lei.
Potrivit bonului fiscal, pentru o Coca Cola 0,5 litri s-a perceput prețul de 10 lei. O cafea espresso a costat 7 lei. Tot pe nota de plată mai apar produse precum:
În altă ordine de idei, o salată de varză murată a costat 8 lei, iar două porții de clătite cu finnetti au fost 36 de lei. Un vin fiert a costat 10 lei, iar o porție de supă de pui cu găluște a costat 20 de lei.
Un cuplu a plătit o notă de plată de aproape trei mii de lei la o pensiune din Întorsura Buzăului / sursă foto: Facebook
O scurtă vacanță în România poate deveni costisitoare. Pe lângă creșterea prețurilor alimentelor și a altor tipuri de produse, și unii dintre reprezentanții HoReCa au mărit tarifele. Acest aspect a putut fi văzut în vara anului trecut, atunci când o cazare de o noapte la mare costa și câteva sute de lei. De asemenea, și cheltuielile pentru „pofte” au fost mai ridicate. În stațiunea Mamaia, alias „stațiunea milionarilor”, plata închirierii unui șezlong ajungea și la 150 de lei/zi.
Pe de altă parte, iarna anului trecut avea să aducă alte tarife considerabile pentru buzunarele multor cetățeni români. De exemplu, un cuplu ar fi putut ajunge să plătească peste 1.700 de lei pentru 2 nopți de cazare la un hotel cotat la 3 stele, în Cluj. Desigur, există și variante mai ieftine, care sunt „vânate” din timp de turiști.
Cât a plătit magicianul Robert Tudor pentru o ciorbă, în restaurantul lui Dani Oțil din București
Sursă foto: Facebook Doru Zorilă