Nu e o eroare! Cât a PLĂTIT o brașoveancă, în Bulgaria, pentru o porție de guvizi, un șnițel, două salate și o bere
Bulgaria este, și în această vară, una dintre destinațiile preferate de români, plajele curate, mâncarea delicioasă și mult mai ieftină decât pe litoralul românesc, cazarea decentă – toate acestea fac, dar și multe altele fac ca mii de români să revină an de an în concediu.
Ba mai mult de atât, unii turiști au parte de experiențe frumoase și fac public acest lucru, pentru ca și alți români să se bucure din plin de vacanță.
Recent, pe gupul de Facebook Forum Bulgaria, o româncă a povestit cum a petrecut și ce notă de plată a avut la final la o terasă în Bulgaria, la Balchik.
„Guvizi, salată de ardei kapia, un șnițel vienez, o salată caldă de ardei cu roșii, feta și ou, cu ardei iute alături, o bere Zagorska.
Avem și șervețel umed
Total 36 leva.
Calculăm -90 RON
Dacă veți vizită și dvs acest restaurant micuț, nu uitați să dați ceva și unei pisicuțe, cu care ne-am împrietenit pe acolo . I-a plăcut nespus capul guvidului înfricoșător.
O recenzie din urmă cu câteva zile a apărut deja în Gândul
Mulțumim că ne-ați urmărit, în aventură noastră pe plaiurile bulgărești.
A fost un concediu frumos, liniștit, și nicio clipă nu am avut senzația că suntem jecmăniți în această țară. Serviciile au fost ireproșabile, bulgarii primitori, corecți, mâncarea bună și proaspătă, camera de hotel curată.
Nu uitați să cumpărați pt rude bomboane, dulciuri, și cosmetice cu trandafir, lavandă, au sute și mii de produse foarte bune.
Prețuri bune la toate găsiți în Vama Veche ( foto ) la Spetema.
Majoritatea anunțurilor, meniurilor sunt și în limba română, dar cunosc și ei cuvinte românești, așa că, cu mult drag vă recomandăm Balchik Bulgaria
Ne cerem scuze dacă am supărat pe cineva, dar așa este în Bulgaria anul acesta. Sper să fie de folos celor care vor vizită anul acesta stațiunea Balchik, de la Marea Neagră”, scrie românca pe Facebook Forum Bulgaria.
Câți bani au dat 2 turiști români pe două porții de macrou la grătar și o bere, în Bulgaria
”Prețuri Balchik, Bulgaria. Două porții macrou file la grătar, cu salată, sos usturoi proaspăt, obere Zagorska ( foarte bună -3.50 ) și cartofi prăjiți proaspeți (nu congelați). O terasă/ restaurant drăguță, cu specific pescăresc, liniștită, la marginea stațiunii. Vizavi de postul de grăniceri, la parcarea cu barieră.
În meniu exista și lup de mare, guvizi, hamsii, somon, piciorușe de broască, caracatiță, păstrăv, scoicărie, midii, dar si feluri gătite -miel, mix grill pui, porc, pizza. Dar ar fi o impietate să nu alegem pește proaspăt. Pestisorul albastru ( foto meniu ) arată că este proaspăt, din Marea Neagră adus. Total 29 leva. Recomand!”, a scris românul de rețeaua de socializare.
Dacă transformi leva (moneda Bulgariei) în leul românesc, constați că suma de 29 leva plătită la restaurant pe mâncare înseamnă 73 de lei. Ceea ce în România, mai ales în stațiunile de pe litoral, este imposibil să găsești. Ba chiar mai mult decât atât, prețurile de pe litoralul românesc rivalizează cu cele din Ibiza sau chiar Saint Tropez.