Prima pagină » Actualitate » Nu e o glumă! Cât costă o porție de sarmale la „Lacrimi si Sfinți”, restaurantul lui Mircea Dinescu din București

Nu e o glumă! Cât costă o porție de sarmale la „Lacrimi si Sfinți”, restaurantul lui Mircea Dinescu din București

Nu e o glumă! Cât costă o porție de sarmale la

Nu e o glumă! Cât costă o porție de sarmale la „Lacrimi si Sfinți”, restaurantul lui Mircea Dinescu din București.

Nu e o glumă! Cât costă o porție de sarmale la „Lacrimi si Sfinți”

O porție de sarmale „Nu-mă-uita” costă 68 de lei la restaurantul lui Dinescu. Porția de 550 de grame are o descriere pe măsura prețului: Sarmale din carne de gâscă, vițel și porc, fierte în Sauvignon Blanc și servite cu mămăligă, smântână și ardei iute.

Povestea Restaurantului Lacrimi și Sfinți

Lacrimi și Sfinți este un restaurant românesc atipic cu o bucătărie modernă/contemporană. Rețete vechi de 100 de ani sunt reinterpretate și reașezate, arome pierdute, arome inventate, toate la un loc. Mircea Dinescu redescoperă și reinventează în bucătăria de la Lacrimi și Sfinți mai mult decât mâncăruri și preparate, redescoperă și reinventează o cultură culinară autohtonă aproape pierdută sau, în cel mai bun caz, ignorată de peste un secol. Orice produs din meniu este preparat doar cu ingrediente locale, organice: peștele este de captură, păsările sunt de curte, porcii și vițeii vin din ferme individuale mici.

Amenajarea a fost făcută doar cu lemn recuperat. Orice bucată de lemn are cel puțin câteva zeci de ani. Ferestrele de la bucătărie vin dintr-o casă părăsită din comuna Perișorul judeţul Dolj, ușa de la bucătărie vine de la fostul dispensar din Cioroiași judeţul Dolj, ușa de intrare vine  dintr-o casă din Sighișoara, grinzile dintr-un hambar vechi, dulapurile din zona Mureș (fiecare din altă casă), peste 50 de scaune adunate din toate zonele, podeaua recuperată din scândură de șură. Obiectele noi sunt și ele făcute din lemn vechi recuperat. Lego-ul pentru decorațiuni vine din Copenhaga Lego Store și au fost folosite aproximativ 16000 de piese. Toate vasele au fost create de diverși artiști din: Vâlcea, Harghita, Sighișoara, Mediaș.

Poet, personalitate publică și Sfântul din bucătăria de la Lacrimi și Sfinți. Mircea Dinescu gătește, face rețetele, merge în piață, vorbește cu oaspeții restaurantului și gustă cu poftă din orice iese pe nișa bucătăriei – el este bucătăria Lacrimi și Sfinți.

SURSA FOTO
Lacrimi si Sfinti

Autor