Prima pagină » Actualitate » Nu este o eroare! Câți lei costă o porție de carne la garniță, la Târgul de Crăciun din București

Nu este o eroare! Câți lei costă o porție de carne la garniță, la Târgul de Crăciun din București

Nu este o eroare! Câți lei costă o porție de carne la garniță, la Târgul de Crăciun din București
Nu este o eroare! Câți lei costă o porție de carne la garniță, la Târgul de Crăciun din București

Târgul de Crăciun din Piața Constituției a devenit, de ani buni, un punct de atracție important în Capitală în perioada sărbătorilor de iarnă, atât pentru localnici, cât și pentru turiști.

Însă, de cele mai multe ori, oamenii ajung acolo și pleacă fără să cumpere nimic. Și asta deoarece prețurile sunt foarte mari, spun cei care au trecut pragul târgului.

Și dacă ne uităm cu atenție, chiar așa și este.

Spre exemplu, o porție de carne la garniță ne poate scoate destul de mulți bani din buzunar. Și cum criza economică din ultimii ani a scăzut puterea de cumpărare a românilor, nici nu este de mirare că mulți merg la târg doar pentru a face câteva poze.

Revenind la exemplul ales, carnea la garniță, aceasta costă 18 lei per suta de grame, astfel că o porție (300 de grame) ajunge să coste 54 de lei. Iar dacă persoana care cumpără mai dorește și o garnitură, poate să scoată din buzunar undeva la 70 de lei.

Câți lei a ajuns să coste un cozonac, la Târgul de Crăciun din Piața Constituției din București

E Crăciunul, iar de pe mesele românilor nu poate să lipsească celebrul cozonac, însă acest desert iubit de toată lumea s-a scumpit destul de mult în ultima vreme.

La Târgul de Crăciun organizat în Piața Constituției din Capitală, prețurile sunt mult mai piperate decât în magazine.

Ei bine, dacă într-un supermarket din București, un kilogram de cozonac este aproximativ 25 de lei, la Târgul de Crăciun, prețul este de trei ori mai mare. Astfel, un cozonac de un kilogram costă 75 de lei, un preț considerat mare de bucureșteni. Citește mai mult…

Puterea de cumpărare a românilor a scăzut semnificativ în ultimii ani, iar acest lucru se vede și în vânzările de cozonac.

Preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase – ROMPAN, Aurel Popescu, spune că oferta a rămas constantă, în jur de 7-7,5 milioane de cozonaci, însă cererea este în scădere.

Astfel, anul acesta, producătorii se tem că nu își vor putea vinde toată marfa.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele