„Nu există o soluție MAGICĂ la amenințarea Hezbollah”. Oficial SUA: „Un război total ar avea consecințe catastrofale, nu este un joc”

„Nu există o soluție MAGICĂ la amenințarea Hezbollah”. Oficial SUA: „Un război total ar avea consecințe catastrofale, nu este un joc”
Publicat: 10/09/2024, 11:38
Actualizat: 10/09/2024, 11:40

În timpul summit-ului anual pentru promovarea Dialogului Orientul Mijlociu – America (MEAD), un înalt oficial american a transmis că un război total între Israel și Hezbollah ar putea avea consecințe catastrofale și „neprevăzute”.

Potrivit presei israeliene, oficialul a făcut această declarațiE sub protecția anonimatului, insistând în aspune că ar fi de preferat calea diplomatică și că „războiul nu este un joc”.

„Există ideea Să mergem la război și apoi vom distruge toate rachetele pe care le are Hezbollah și totul va fi bine. Nu este atât de simplu. Nu există o soluție magică. Cealaltă parte nu poate fi anihilată. La sfârșitul războiului, Israelul poate plăti un preț mare și s-ar putea să nu-și atingă obiectivele”, a spus oficialul american, citat de jurnalistul israelian Barak Ravid , în timp ce a recomandat, mai degrabă, o soluție diplomatică – și nu una militară – pentru calmarea tensiunilor la graniță.

„Vor exista consecințe grave pentru ambele părți”

Un război „în condiții de laborator” este o utopie, a mai transmis oficialul america, avertizând și că un război total între Israel și Hezbollah ar avea „consecințe grave” pentru ambele părți.

Nu există război în condiții de laborator. Nu este un joc. Nu mă îndoiesc de capacitățile IDF (n.red. – Forțele de Apărare ale Israelului), dar trebuie să ne gândim la faptul că vor exista consecințe grave pentru ambele părți”, a adăugat oficialul american.

Summitul pentru Dialog Orientul Mijlociu – America (MEAD) s-a desfășurat în perioada 8-9 septembrie 2024, și se află, potrivit informațiilor publicate pe site, „în fruntea promovării unui dialog semnificativ între Statele Unite și Orientul Mijlociu”. Întâlnirea anuală reunește lideri din ambele regiuni „pentru a consolida alianțele și a modela politicile viitoare”.

„Acest summit bipartizan unic servește drept platformă pentru un dialog semnificativ în care se pot crea parteneriate și se pot cultiva politici. MEAD este un loc de întâlnire esențial pentru politicieni, politicieni și lideri care sunt dedicați să influențeze pozitiv relațiile dintre SUA și Orientul Mijlociu, făcându-l indispensabil pentru cei angajați să creeze un viitor comun și pozitiv”, se mai precizează pe site-ul MEAD.

Summitul MEAD din acest an a fost prezidat de doi foști înalți oficiali ai administrației americane, Dennis Ross și Elliot Abrams, și de doi foști ambasadori americani în Israel, Tom Nides și David Friedman.


Citește și:

Tel Avivul, pus în fața faptului împlinit după ce Marea Britanie a „înghețat” exporturile de ARME către Israel. „Un dar pentru dușmanii democrației”

SUA reacționeză după uciderea celor 6 ostatici. Biden: „Vor plăti” / Kamala Haris: „HAMAS este o organizație teroristă malefică”

Israel vs. HAMAS. Netanyahu, după ce au fost găsite cadavrele a şase ostatici: „Vă vom prinde şi ne vom regla conturile”

IDF și SHIN BET investighează dacă în atacurile din Gush Etzion au fost implicați „agenți străini”. „S-a vrut un atentat care să schimbe realitatea”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A venit toamna: De ce ce ar fi aceasta o veste proastă pentru Putin și...
Andreea Bălan e OUT de la „Te cunosc de undeva”! Şefii de la Antena 1...
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată...
Pățania unei românce înstărite care a plătit 10.000 de euro pentru vacanța perfectă. „E posibil...
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure...
Un elev s-a aruncat de la etajul al treilea al unui liceu din Bacău. A...
De ce a fost ucisă Marina Gavril, de fapt. S-a aflat motivul crimei din Brăila!...
Soluția de 20 de lei care poate reduce durata răcelii la copii și previne răspândirea...
Ploi şi vijelii în toată ţara, până joi dimineaţă. La noapte, 14 judeţe şi Capitala...
Concubina Șacalului, bărbatul care le-ar fi ucis pe cele două tinere în Constanța, a fost...
Doctorița Marina Gavril, ucisă pentru bani! Ce a făcut asasinul, imediat după crimă, cu telefonul...
Adela Popescu trece printr-o criză de nervi și îl bate pe Radu Vâlcan, în fata...
Este bine să ții piciorul pe frână când stai la semafor, sau nu?
Coreea de Nord anunţă că va creşte „exponenţial” numărul de arme nucleare. Pe cine dă...
Puțini îi ȘTIU NUMELE! PRIMUL aviator ROMÂN care a...
Durere infinită în muzica populară. S-a stins maestrul naiului din România
Nuntă mare în octombrie. Valeriu Gheorghiță cu Monica Bârlădeanu și-au ales nașii
Ce mesaj a transmis Iustina Loghin de la Insula Iubirii sezonul 8 către fiica ei...
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de...
VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este...
Incident neașteptat la un liceu din Bacău. Un elev de 18 ani s-a aruncat de...
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
Cât de important este nivelul de inteligență al celor care folosesc un computer?