Nu mai lăsați aceste obiecte lângă ROUTER! Greșeala pe care o fac tot mai mulți internauți
Unele obiecte trebuie ținute departe de router-ul Wi-Fi, avertizează specialiștii.
Mulți dintre noi lăsăm diverse lucruri lângă router, fără să fim conștienți că acestea pot duce la proasta funcționare a aparatului sau chiar la defectarea acestuia.
Zgomotul electromagnetic este produs de toate echipamentele electronice, afectând funcționalitatea rețelelor Wi-Fi și provocând interferențe cu funcționarea router-ului.
Lista cu obiectele care nu trebuie așezate lângă router este cuprinzătoare: frigider, cuptor cu microunde, monitoare pentru bebeluși, camere wireless, dispozitive Bluetooth, unități USB, carduri cu bandă magnetică, chei magnetice.
De ce nu trebuie să avem aceste obiecte lângă router-ul Wi-Fi
Potrivit specialiștilor, unitatea de compresie a frigiderului creează un câmp electromagnetic, care atinge intensitatea maximă atunci când este activat, iar acest lucru poate perturba recepția internetului.
De asemenea, dacă mutați routerul mai aproape de birou, unde se află PC-ul, acesta va interfera, fără îndoială, cu funcționalitatea Bluetooth, cum ar fi tastaturile sau mouse-urile fără fir.
Mai mult, se recomandă cu tărie să nu amplasați routerele Wi-Fi în dreptul oglinzilor, care pot reflecta, fie obstrucționa semnalul de internet.
De exemplu, un router amplasat în spatele unei uși de dulap cu o oglindă suspendată va întâmpina o ecranare a semnalului Wi-Fi.
Unde trebuie să ținem router-ul, pentru un semnal performant
Pentru a obține o poziționare optimă, amplasați routerul în centrul geometric al apartamentului și țineți-l cât mai sus posibil deasupra podelei.
În cazul amplasării router-ului pe o masă din vestibul, de exemplu, este necesar să evitați să puneți pe el carduri bancare.
„Vinovată” este banda magnetică de pe carduri, care poate să nu dăuneze, neapărat, routerului, dar poate face cardurile inutilizabile după doar câteva ore de apropiere de aparat.
Dacă aveți un acvariu, trebuie ținut departe de router, deoarece acesta generează o umiditate mare, iar apa împiedică transmiterea undelor radio, afectând astfel distribuția semnalului Wi-Fi.
O noutate va fi, cu siguranță, noul standard de comunicare optică fără fir Li-Fi, care se laudă cu viteze de 100 de ori mai mari decât Wi-Fi-ul din prezent.
Se preconizează că primele gadgeturi compatibile Li-Fi vor sosi în 2024.