Prima pagină » Actualitate » O bancă amplasată la peste 2.500 de metri, în Munții Făgăraș, a împărțit opinia publică în două. Pro sau contra?

O bancă amplasată la peste 2.500 de metri, în Munții Făgăraș, a împărțit opinia publică în două. Pro sau contra?

O bancă amplasată la peste 2.500 de metri, în Munții Făgăraș, a împărțit opinia publică în două. Pro sau contra?
Bancă amplasată la peste 2.500 de metri, pe Vârful Călțun, în Munții Făgăraș

Vârful Călțun, Munții Făgăraș. La o altitudine de peste 2.500 de metri a fost amplasată o bancă de lemn, iar din acest loc poate fi privit și admirat Vârful Moldoveanu.

Totuși, reacțiile celor care au văzut respectiva bancă sunt împărțite, iar ”taberele adverse” nu reușesc să se pună de acord și să răspundă la întrebarea ”Este o inițiativă lăudabilă sau nu?”

Un turist din Pitești a postat, pe pagina de socializare, imagini cu banca amplasată la 2.505 metri, pe Vârful Călțun din munții Făgăraș (n.red. – cunoscut și ca Cornul Călțunului, considerat uneori un vârf dublu împreună cu vârful Lespezi).

”Pe Cornul Călțunului o familie din Sibiu (care a dorit să rămână anonimă și fără poze cu ei postate) mi-a schimbat ziua. A montat o bancă în Vf. Cornul Călțunului, să te poți odihni și admira Vf. Moldoveanu. Am avut ocazia să stau printre primii pe ea. Până când ajungeți să vedeți și dvs, am pus câteva poze să știți că nu e glumă! Respectul meu!”, a scris Constantin Voicu în grupul de Facebook unde sunt promovate traseele turistice din Munții Făgăraș, potrivit Mediafax.

”De ce ai avea nevoie de o bancă în natură?

Postarea sa a provocat foarte multe reacții în mediul online. Unii internauți laudă această inițiativă, alții o critică vehement, fiecare parte aducând în discuție propriile argumente. 

De pildă, cineva consideră că nu ai nevoie de o bancă în natură, pentru se pierde din farmecul descoperit atunci când te așezi pe iarbă. Altcineva este de părere că banca a fost amplasată în locul respectiv fără simț estetic.

”De ce ai avea nevoie de o bancă în natură? Unde mai este farmecul de a sta în șezut sau pe spate și de a admira peisajul? Frumoasă inițiativă, dar hai să lăsăm locurile naturii libere”, spune un internaut. ”Problema e că nu dă nici bine. E pusă fără niciun simt estetic”, intervine altul.

”Voi nu faceți nimic în afară să stați și să tastați din pat”

Un internaut le-a transmis celorlalți că, înainte de toate, cineva a făcut un ”bine”, amplasând banca, însă există tot timpul… cârcotași.

”Ăștia de vă dați cu părerea, mai mergeți și prin alte părți să vedeți ce frumos e când te uiți la un răsărit de pe o banca așezată la o belvedere. Poate că a fost montată cu acordul organelor competente. Face cineva un bine și repede săriți că e urâtă, că nu e bine, că au distrus natura. Să vă fie rușine, voi nu faceți nimic în afară să stați și să tastați din pat. Felicitări celor cu inițiativă, nu e ușor să cari o bancă la o asemenea altitudine, dar unii ne arată că se poate și încep să mai venim și noi de acasă! Hai să nu mai daă cu hate… dacă consideri ca ești mai bun fă și tu ceva, dar începe cu tine Cărări line vă doresc!”, spune un alt internaut.

S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole ... vezi toate articolele

Citește și