Prima pagină » Actualitate » O femeie decedată în incendiul din secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța era în ”salonul morții” din cauza unei infecții nosocomiale. Procurorii au chemat toți medicii la audieri

O femeie decedată în incendiul din secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța era în ”salonul morții” din cauza unei infecții nosocomiale. Procurorii au chemat toți medicii la audieri

Una dintre cele 11 persoane care au murit în urma incendiului izbucnit, în 1 octombrie, la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, era internată la Terapie Intensivă după ce ar fi contactat o infecție nosocomială în timp ce era tratată de COVID-19. Femeia ar fi fost, inițial, vindecată de coronavirus și ar fi trebuit externată. Noua infecție s-ar fi dovedit, însă, mai gravă decât prima, drept pentru care pacienta ar fi rămas internată la ATI, unde medicii încercau să-i salveze viața.

Femeia în vârstă de 65 de ani a murit în urma incendiului, după ce medicii au încercat, fără succes, s-o resusciteze după ce a fost scoasă din salonul cuprins se flăcări.

Avocatul Adrian Cucuclis, care reprezintă rudele victimei, a spus, pentru Gândul, că femeia a fost internată, inițial, din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus. Medicii ar fi reușit să-i amelioreze starea de sănătate, însă, dintr-o dată, ar fi ajuns în stare gravă din cauza unei infecții nosocomiale. Ca urmare, dacă nu s-ar fi îmbolnăvit în spital, femeia ar fi avut șansa să plece acasă înainte ca incendiul să aibă loc,

În ce privește ancheta deschisă de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, Adrian Cuculis susține că joi au fost reluate audierile personalului medical. Avocatul spune că este vorba despre nouă persoane, medici, asistente și brancardieri, care vor da detalii legate de modul de organizare și despre dinamica incendiului.

Bilanțul morților a ajuns la 11

În cursul zilei de joi, bilanțul pacienților decedați în urma incendiului din secția ATI a ajuns la 11, după ce a murit un bărbat în vârstă 44 de ani care fusese transferat la Spitalul Județean de Urgență din Constanța. El era unul dintre bărbații care reușiseră să se salveze sărind pe fereastră.

Cu o zi înainte ca pacientul să intre în stop cardio-respirator, a fost audiat de procurorul de caz, care, după ce s-a echipat, a intrat în salonul în care se afla acesta și a obținut, spune Adrian Cuculis, „detalii foarte importante” pentru economia anchetei, legate, în special, de modul în care era organizată activitatea în secția ATI.

În incendiul devastator izbucnit în secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța au murit 11 pacienți, dintre care șapte în ziua tragediei.

Potrivit primelor investigații, circuitul electric ar fi fost suprasolicitat și una dintre prize ar fi cedat.

Ancheta este coordonată de procurorii Parchetului pe lângă Tribunalul Constanța, sprijiniți inclusiv de o echipă de ofițeri din cadrul Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) dar și de specialiști de la Institutul Național de Criminalistică.

Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția ... vezi toate articolele