Prima pagină » Actualitate » Tragedia COVID. O femeie din India a fost lăsată să moară, după ce poliția i-a luat butelia de oxigen pentru a salva un om mai „important” (VIDEO)

Tragedia COVID. O femeie din India a fost lăsată să moară, după ce poliția i-a luat butelia de oxigen pentru a salva un om mai „important” (VIDEO)

Tragedia COVID. O femeie din India a fost lăsată să moară, după ce poliția i-a luat butelia de oxigen pentru a salva un om mai „important” (VIDEO)

O femeie cu COVID din India a murit după ce poliția i-ar fi luat butelia de oxigen pentru a salva un V.I.P.

Un clip video revoltător a circulat pe rețelele sociale, în care fiul victimei îi imploră pe polițiști să îi lase butelia de oxigen pentru mama sa, în fața unui spital privat din Agra, Uttar Pradesh, scrie Daily Mail.

„Mama va muri dacă îi luați oxigenul”, a strigat disperat Anmol Goyal, de 22 de ani.

Bărbatul și fratele său de 17 ani au făcut singuri rost de oxigen, după ce spitalul a rămas fără resurse și l-au adus la căpătâiul mamei lor.

Butelia salvatoare, oferită unui V.I.P.

Dar cilindrul a fost confiscat de poliție pentru a fi folosit de un pacient „mai important”.

Două ore mai târziu, mama fraților Goyal a murit de COVID.

Poliția din Agra a negat acuzațiile, spunând că era vorba despre „o butelie goală, care trebuia reîncărcată”.

Scenele sfâșietoare din India se țin lanț, după explozia cazurilor de COVID. Recent, presa internațională a prezentat imagini cu rugurile pe care sunt incinerați cei morți de coronavirus, în Delhi și Mumbai.

Indienii mor pe stradă sau în spitalele sufocate de pacienți. Virusul COVID nu l-a cruțat nici pe fostul procuror general Soli Sorabjee, care a murit la 91 de ani.

Butelia de oxigen, un lux în Delhi

O butelie de oxigen în Delhi a ajuns să coste peste 1.000 de dolari, de la 60 de dolari, cât costa înainte de pandemie. De asemenea, o doză de remdesivir costă aproape 500 de dolari, față de prețul normal de 20 de dolari.

Remdesivir, dezvoltat inițial pentru a fi folosit împotriva Hepatitei C, a fost aprobat pentru a fi folosit în situații de urgență împotriva COVID în Marea Britanie și SUA, dar OMS spune că nu există dovezi care să ateste eficacitatea tratamentului.

Delhi, un oraș cu 29 de milioane de locuitori, a înregistrat 23.500 de noi infectări pe zi, iar spitalele au atins punctul de saturație. Furturile de butelii de oxigen și medicamente sunt foarte frecvente în spitalele indiene, de la explozia pandemiei.

Poliția i-a făcut „de râs” pe hoții de butelii, punându-i să stea lângă ele, în timp ce sunt fotografiați în public.

Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între ... vezi toate articolele