O femeie și-a găsit fiica după 44 de ani, după ce fusese răpită din fața casei și trimisă în SUA, spre adopție. Cum a fost posibil

Publicat: 14 10. 2024, 10:52
O femeie și-a gasit fiica dupa 44 de ani, foto liustrativa, sursa foto Envato

O femeie din Coreea de Sud a dat în judecată guvernul, o agenție de aopție și un orfelinat, pentru adopția fiicei sale, care, în anul 1976, a fost trimisă în SUA, la numai câteva luni după ce a fost răpită din apropierea casei, în ciuda faptului că familia o căuta.

Unul dintre avocații femeii a menționat că este primul proces de acest fel din Coreea de Sud. Han Tae-soon, căci așa se numește femeia,
a căutat-o pe fiica ei, Laurie Bender, vreme de 40 de ani, înainte ca în 2019 să o găsească, cu ajutorul testelor ADN. Han a declarat că guvernul sud-coreean este de vină pentru că nu a prevenit adopția fiicei ei.

Han a raportat la poliție dispariția fiicei sale și a căutat-o cu disperare pe la secțiile de poliție, birouri guvernamentale și agenții de adopție. Ba chiar s-a adresat și presei din Coreea de Sud. Han a mai acuzat, de asemenea, și Children’s Services, cea mai mare agenție de adopție din Coreea de Sud, că a facilitat adopția lui Bender fără a verifica datele personale ale fetei.

A primit alt nume și a fost trimisă în SUA

Avocații lui Han susțin că orfelinatul Jechon nu a depus niciun efort ca să-i găsească pe părinții lui Bender, după ce fetița a fost adusă de poliție în mai 1975, la numai o zi după ce Han a raportat dispariția copilului.

Astfel, în documentele de adopție, Bender, care purta numele de Shin Gyeong-ha înainte de a fi răpită, era descrisă ca o orfană abandonată și că despre părinții ei nu se știe cine sunt. Bender a primit apoi alt nume ales de orfelinat și a fost trimisă în SUA, în februarie 1976.

„Timp de 44 de ani, am umblat și mi-am căutat copilul, dar bucuria întâlnirii cu ea a fost doar de moment și acum sunt atât de îndurerată pentru că nu putem comunica în aceeași limbă”, a spus Han.

Cum a fost posibilă întâlnirea dintre mamă și fiică, după patru decenii

Avocatul lui Han, Kim Soo-jung, a declarat că guvernul este de vină pentru căutările eșuate, susținând că ar fi fost foarte simplu să găsească copilul, dacă și-ar fi coordonat mai bine acțiunea cu alte secții de poliție și dacă ofițerii ar fi încercat să caute fetița prin orfelinate. Avocații lui Han au cerut despăgubire de 445.000 de dolari. Pe lista reclamanților se află Han, soțul ei și doi copii mai tineri, dar nu și Bender.

Bender a povestit că a fost abordată de o femeie necunoscută, în timp ce se juca în apropiere de casa familiei din Cheongju.
Ea și-a amintit că acea femeie i-a spus că familia ei nu o mai vrea din cauza faptului că Han a făcut alt copil. Bender a plecat cu acea femeie, care a luat-o cu trenul și a abandonat-o în Jechon, aflat la 80 de kilometri distanță de Cheongju.

Pentru că nu a reușit să își găsească fiica vreme de patru decenii, Han și-a înregistrat ADN-ul cu un grup non-profit, numit 325 Kamra, care ajută presoanele adoptate să se reunească cu familiile lor, cu ajutorul informației genetice. În SUA, Bender a făcut și ea un test ADN, deoarece era curioasă cine îi sunt strămoșii, iar Kamra a pus-o în legătură cu mama ei, în anul 2019.

Bender și fiica ei au zburat în Coreea de Sud ca să se întâlnească cu Han, care a recunoscut-o imediat.

„Este ca și când ți se vindecă o gaură din inima ta, te simți în sfârșit ca o persoană completă”, a spus Bender. „E ca și când ai trăit o viață falsă și nimic din ceea ce știai nu este adevărat.”

CITEȘTE ȘI:

Strania poveste a „gemenelor tăcute”. Cele două surori nu au vorbit niciodată cu nimeni, doar între ele. Ce s-a întâmplat când una a murit