O fostă jurnalistă româncă stabilită în Canada și-a recuperat casa ocupată ABUZIV. Ce a găsit în locuința de 550.000 de euro după plecarea chiriașilor

Publicat: 28/07/2024, 09:00

Un și jumătate s-a chinuit o fostă jurnalistă româncă stabilită în Canada să-și recupereze casa ocupată de chiriașii rău-platnici. Deși spune că a cerut în repetate rânduri ajutorul autorităților, doar conjunctura a făcut ca Marilena Mihăilescu să poată intra din nou în propria locuință.

  • Femeia a cumpărat în 2022 o casă care a costat-o în dolari canadieni echivalentul a 550.000 de euro, pentru care a făcut credit la bancă. Pentru a-și putea acoperi o parte din rata lunară, ea a închiriat casa unei familii care, la scurt timp, nu i-a mai plătit chiria. Mai mult, chiriașii au devalizat locuința, care a ajuns să arate ca o cocină.
  • Întâmplarea a făcut ca femeia care locuia abuziv în casa româncei să fie reclamată de partenerul ei de viață pentru fraudă, iar pentru a încerca să scape de aceste probleme cu legea, ea a fugit în altă provincie.
  • Deși s-a bucurat că, printr-o minune, și-a recuperat casa, pagubele pe care chiriașa, care a stat în locuință împreună cu mai mulți membri ai familiei sale, le-a lăsat în urmă sunt uriașe. Românca estimează că ar fi vorba de aproximativ 57.000 de euro.
  • Acum, românca muncește și câte 12 ore pe zi ca administrator al unui complex rezidențial pentru a putea strânge banii de renovare și a plăti restanțele.

În anul 2022, Marilena Mihăilescu, o româncă stabilită în Toronto, Canada, a făcut credit la bancă ca să-și poată achiziționa o casă pentru care a plătit echivalentul a 550.000 de euro. Ca să poată acoperi o parte din rata de la bancă, femeia a închiriat locuința unei familii cu patru copii. După doar câteva luni, românca nu a mai primit banii de chirie, fiind nevoită să achite rata la bancă integral din salariu.

O vizită pe care a făcut-o la locuință a îngrozit-o: casa arăta ca după război. Deși a somat-o să-și plătească restanțele, chiriașa nu a făcut nimic în acest sens, așa că a început un coșmar de neimaginat pentru fosta jurnalistă româncă. Femeia a încercat să-și evacueze chiriașii rău-platnici pe cale legală, dar s-a dovedit o luptă grea, în care, spune ea, nu a primit niciun sprijin din partea autorităților.

Este inadmisibil modul in care funcționează această țară din punct de vedere al legislației pentru proprietari și chiriași. Legea a fost aprobată pe vremea pandemiei de COVID, când au zis că nici proprietarii nu mai plătesc între 3 și 6 luni ratele la bancă, iar chiriașii pot să stea fără să plătească, chiar și un an. Problema este că situația a revenit la normal, dar legea nu s-a schimbat, iar noi, proprietarii, trebuie să plătim la bancă ratele. Dacă nu plătim două luni, ne iau casa. Singura modalitate ca să îi evacuezi din casa ta este să îi dai în judecată, dar sunt zeci de mii de dosare și pentru prima înfățișare se așteaptă între șase și nouă luni. Au loc proteste, dar, din păcate, nimeni nu ne bagă în seamă”, a spus românca, pentru Gândul.

Marilena Mihăilescu a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-și recupera casa, ceea ce a însemnat un stres enorm timp de aproape doi ani, dar totul a fost în zadar. În urmă cu câteva zile, femeia a primit însă una dintre cele mai bune vești din viața sa: chiriașii au părăsit de bunăvoie casa, după ce au avut probleme cu legea. Partenerul de viață al femeii a reclamat-o la poliție pentru fraudă, astfel că aceasta a fost nevoită să fugă în altă provincie.

Până să fie vandalizată de chiriașii rău-platnici, proprietatea arăta impecabil (sursă foto: arhivă personală)

”Casa asta reprezenta viitorul pentru fiica mea”

Deși s-a bucurat că, în sfârșit, și-a putut lua în primire proprietatea, Marilena a avut un șoc când a intrat în casă. Locuința se află într-o stare și mai deplorabilă decât o văzuse la ultima sa vizită, mobila și obiectele de uz casnic au fost în mare parte distruse, ca și zugrăveala. Astfel, ea este nevoită să renoveze integral casa. Cei care au locuit aici, nu doar că nu au plătit chiria, dar au ”uitat” și de utilități, neachitate de aproape doi ani.

Românca estimează că pagubele totale sunt de aproximativ 57.000 de euro. Ca să poată plăti acești bani, femeia, care este divorțată și își crește singură fetița în vârstă de 13 ani, este nevoită să muncească 12 ore pe zi ca administrator la un complex rezidențial.

”Este un job bun, dar nu neapărat și bine plătit, stresul este enorm, conduc peste 4.000 de km pe lună ca să ajung la muncă și totul ca să achit această datorie, să nu intru în faliment. Intenția mea este să renovez casa, nu se poate sta în ea, este în condiții mizerabile din punct de vedere al sănătății, dar și al confortului.

Casa asta reprezenta viitorul pentru fiica mea de 13 ani și o siguranță pentru mine. Dacă eu renunț să mai plătesc această casă sau să nu o renovez, intru în faliment, iar acest faliment ne poate afecta toată viața, atât pe a mea, cât și pe cea a copilului, iar eu nu pot să fac asta. Fetița mea are rezultate excepționale la școală, în plus, este în armată. Nu pot să nu îi asigur un viitor”, ne-a mai spus Marilena Mihăilescu.

Marilena Mihăilescu este divorțată,  își crește singură fiica și muncește 12 ore pe zi pentru a-și putea plăti pagubele pe care chiriașii le-au lăsat în urma lor (sursă foto: arhivă personală)

”Este o situație incredibilă în privința chiriilor”

Fosta jurnalistă are convingerea că șansele de a-și recupera pagubele sunt aproape inexistente.

”Femeia asta a fugit din provincie, iar posibilitatea de a o găsi și a-mi recupera pagubele sunt reduse aproape la minimum. Aici, este o situație incredibilă în privința chiriilor. Agenții imobiliari îi sfătuiesc pe oamenii de bună-credință care stau în apartamente ca nu cumva să se mute, pentru că nu se găsesc case de închiriat. Primăria din Toronto a spus că nu le mai dă voie să închirieze case pe termen scurt, deoarece nu se mai găsesc case de închiriat pe termen lung”, a adăugat românca.

Vecinii româncei o compătimesc pentru situația prin care trece. După ce casa a fost eliberată, au venit curioși să vadă ce au lăsat chiriașii în urma lor, mai ales că au fost martori de la distanță la degradarea proprietății, care cândva arăta impecabil.


CITEȘTE ȘI:

COȘMARUL unei foste jurnaliste românce din Canada. Chiriașii rău-platnici i-au ocupat casa de 550.000 €, iar ea stă cu fetița pe la cunoștințe

Un bărbat a ajuns să doarmă în mașină după ce niște STRĂINI i-au ocupat abuziv casa: „Trebuie să anunț poliția dacă vreau să-mi iau lucrurile”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un tânăr de 24 de ani și-a cumpărat o insulă privată în Finlanda, mai ieftină...
Rămași împreună după Insula iubirii, s-au etalat pe plajă. Dovada clară că leșinul n-a contat!...
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi...
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune...
Ungaria acuză Ucraina că „şantajează” ţările care vor negocieri de pace: Va trebui să luăm...
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala...
Misterioasa moarte a celei mai iubite actrițe! Dezvăluiri TRAGICE despre sfârșitul ei! Soțul, principalul suspect
Una dintre destinaţiile de vis din Grecia a căzut în capcana propriului succes. De ce...
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
Canicula revine în România! Județele din țară unde temperaturile vor depăși 36 de grade, iar...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
TEST în România cu cel mai interesant SUV. Arată a ARO dar are motor de...
Românii trăiesc, în medie, 59 de ani fără să se confrunte cu probleme de sănătate...
Un ȘARPE MORTAL a eliberat suficient VENIN cât să UCIDĂ 400 de oameni
Interzis pentru cei care au telefoane mobile. Te arestează imediat. Se dă lege
Înlocuitorul natural pentru Ozempic. Descoperirea ce aduce fericire pentru mulți
Gabriela Cristea și familia, situație neplăcută la finalul vacanței. Ce i s-a întâmplat prezentatoarei în...
Cum a murit, de fapt, Sebi?! Dezvăluiri șocante
Gabriela Cristea se pregătește să deschidă o cofetărie în București! „Am fost la Disneyland și...
De ce a murit, de fapt, Sorin Nazîru după ce a făcut o banală baie...
BANCUL ZILEI. Bubulina în noaptea nunții: - Bulă, te rog să fii tandru cu mine!
George Orson Welles, unul dintre cei mai mari și mai influenți regizori. A făcut cel...