O gravidă, cu plămânii afectați în proporție de 80%, povestește coșmarul prin care a trecut: Mi-au pus masca de oxigen că nu mai puteam să respir. Toată lumea s-a luptat pentru mine

Publicat: 30 09. 2021, 10:38
Actualizat: 30 09. 2021, 10:39
Foto-Pixabay

O gravidă de 33 de ani,a povestit coșmarul pe care l-a trăit, fiind infectată cu coronavirus. Femeia a spus că medicii i-au salvat viața și i-au asigurat sprijinul moral de care avea atâta nevoie în acele momente.

”M-am simțit rău, mi-au pus masca de oxigen că nu mai puteam să respir, eram foarte agitată, eram cu mâinile după toată lumea să-mi dea oxigen, că simțeam că nu mai puteam sa respir. A fost groaznic! Țin minte că într-o seară mi-a fost foarte rău, aveam masca de oxigen dar eram cu mâinile după domnii doctori să îmi dea oxigen că nu puteam să respir. Și a stat domnul doctor lângă mine toată noaptea și plângeam, îl țineam de mâna și plângeam să nu plece de lângă mine. Efectiv toată lumea s-a luptat pentru mine”.

Primele simptome au apărut în prima jumătate a lunii septembrie, după ce a participat la o nuntă. A mers la medicul de familie, însă la spital a evitat să meargă în speranța că se va vindeca acasă. A ajuns însă în stare gravă după câteva zile.

”Țin minte ca a început să-mi fie rău și după a început febra. Acum sunt bine, ce a fost greu a trecut, a fost groaznic, vreau ca toată lumea să știe că există virusul. Eu nu sufăr de nimic, am fost într-o stare groaznică, efectiv n-am avut nicio șansă”, mai povestește Anunța Popa.

Medicii spun că numai o minune a făcut ca femeia și nou-născutul să fie bine. Plămânii acesteia au fost afectați în proporție de 80%.

”Am apreciat la momentul respectiv, deși decizia a fost, repet, extrem de grea, că ar fi mai bine să nu o operăm deoarece o intervenție chirurgicală suprapusă cu starea ei ar fi dus la agravarea cazului și cel mai probabil la deces”, povestește Cristian Țibea, șeful secției Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Municipal Alba Iulia.

Femeia a fost tratată după ghidurile şi protocoalele naționale.

”Evoluția a fost lentă, dar favorabilă. Centrele universitare din jur, neavând locuri, nu au avut cum să o primească pe doamna, astfel încât a trebuit să o tratăm noi”, spune și Silviu Tiuzeș, șeful secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Municipal Alba Iulia.

”Acum, la sfârșit, a spus că a simțit că s-a născut pentru a doua oară”, a continuat el.