O femeie povestește cum, încă din prima zi, ca mamă, a vrut să facă totul corect pentru a se asigura că va avea niște copii fericiți, sănătoși și de succes.
Ea spune că încălcarea regulilor a început devreme, în anii săi ca părinte, iar experții ar fi fost îngroziți de timpul pe care l-a acordat copiilor ei de petrecut pe diverse ecrane, scrie businessinsider.com.
„Am citit nenumărate articole despre părinți și cărți cu sfaturi care se presupune că i-ar ajuta pe copiii mei să-și trăiască cea mai bună viață. Am respectat cele mai multe dintre reguli, într-un mod aproape religios: le-am citit zilnic, le-am vorbit despre sentimentele lor și m-am asigurat că au timp pentru exerciții și pentru a explora creativitatea.
Totuși, un sentiment de îndoială sâcâitor a început să apară când am încercat să urmez unele reguli. Nu toate păreau fezabile, iar unele reguli erau prea demodate pentru societatea actuală.
Copilul meu se trezea de trei sau patru ori pe noapte și singurul mod în care oricare dintre noi putea dormi o noapte întreagă era dormitul în comun.
Potrivit experților, acest obicei ar fi trebui să fie un mare NU, dar în ochii mei, dormitul în comun a fost mai sănătos pentru amândoi. În loc să fim nervoși. dimineața, eram bine odihniți și fericiți.
După standardele experților, am fost, de asemenea, un eșec total într-un anumit sens: limitarea timpului pe ecran.
Nu am stabilit o limită de timp pe ecran pentru copiii mei, deoarece, ne place sau nu, ecranele fac parte din societatea noastră. În timp ce ceilalți părinți pe care îi cunoșteam se combăteau cu privire la efectele negative ale timpului petrecut pe ecran, le-am lăsat copiilor mei libertatea deplină, atâta timp cât încă făceau exerciții, socializau, se comportau și aduceau acasă note bune.
Copiii mei se jucau jocuri video până la vârsta de 3 ani și se uitau la desene animate înainte de a putea merge. Dar am insistat, de asemenea, să petrecem timp împreună ca o familie și să ne asigurăm că toți avem suficientă mișcare. Am avut o mulțime de momente de îndoială față de mine când m-am întrebat dacă greșesc pentru că nu mă preocupă timpul petrecut pe ecran.
Cu toate acestea, pe măsură ce au trecut anii, am devenit din ce în ce mai încrezătoare că timpul petrecut pe ecran nu era neapărat inamicul pe care experții în educație parentală îl credeau a fi, atâta timp cât îmi încurajam copiii să fie oameni echilibrați și compleți.
Încă nu-mi pasă dacă ei au o sesiune de joc de patru ore într-o zi sau se uită la două filme. Ei primesc note de 10 la școală, fac voluntariat în comunitatea noastră și sunt fericiți, amabili și sănătoși.
Amândoi au o mulțime de prieteni și sunt implicați în sport și alte activităţi extrașcolare. Legătura noastră de familie este puternică și petrecem mult timp împreună, atât pe ecrane, cât și în afara ei.
Pe lângă mult timp petrecut pe ecran, am alergat împreună în diferite curse și am plecat în vacanțe epice în familie.
Acum, fiica mea este elevă la liceu și este pe locul 1 în clasa ei. Ea a oferit peste 150 de ore de voluntariat în comunitatea noastră până acum, lucrează ca arbitru de softball în timpul verii, a fost selectată ca reprezentantă a clasei și practică trei sporturi. Si ghici ce? Încă îi place să joace jocuri pe calculator, ore în șir.
Fiul meu este în primul an, la o facultate privată, și se specializează în informatică. În timpul liceului, petrecea între patru și cinci ore pe zi pe ecrane, când scria coduri, juca jocuri și se uita la televizor. Acum, a fost desemnat studentul lunii.
În cele șase luni, înainte ca fiul meu să plece la facultate, el și cu mine am urmărit împreună toate cele 15 sezoane din serialul „Supernatural”. A fost o mulțime de timp suplimentar petrecut pe ecran, dar a devenit timpul nostru special pentru relații și încă ne cităm acel spectacol unul altuia în texte și conversații.
Ignorarea regulilor a funcționat minunat pentru familia mea. Copiii mei au o greutate corporală sănătoasă, sunt inteligenți, le place să petreacă timpul cu familia, le place să-i ajute pe alții și sunt extrem de fericiți.
Ca părinte, ce pot cere mai mult?”…
FOTO – caracter ilustrativ: Shutterstock