Prima pagină » Actualitate » O nouă băutură ar putea lua locul clasicei cafele. Este mai IEFTINĂ și are un gust mai bun, chiar dacă are aceleași efecte!

O nouă băutură ar putea lua locul clasicei cafele. Este mai IEFTINĂ și are un gust mai bun, chiar dacă are aceleași efecte!

O nouă băutură ar putea lua locul clasicei cafele. Este mai IEFTINĂ și are un gust mai bun, chiar dacă are aceleași efecte!

O nouă băutură care urmează să își facă intrarea pe piață ar putea lua locul clasicei cafele. Are un efect similar cu el al băuturii consumate, în special, dimineața, dar este făcută din alte ingrediente. 

Consumul global de cafea este imens, cu două miliarde de cești băute zilnic. Această dependență are un impact semnificativ: defrișări masive, venituri reduse pentru fermieri și emisii mari de carbon.

De aceea, este de așteptat ca multă lume să aleagă această nouă băutură, mai ales că ar putea fi mult mai ieftină și chiar mai gustoasă!

FOTO cu caracter ilustrativ: Pixabay.com

Băutura care ar putea înlocui cafeaua clasică

În ultimii ani, industria cafelei a fost martoră la o schimbare surprinzătoare: dezvoltarea cafelei sintetice. Această inovație a generat controverse aprinse și dezbateri intense în rândul consumatorilor, producătorilor și experților din domeniu.

Cafeaua sintetică sau cafeaua creată în laborator folosind substanțe chimice și tehnologii avansate, este văzută de unii ca un răspuns la provocările legate de schimbările climatice și de sustenabilitate care afectează producția tradițională de cafea. Producția de cafea tradițională este în pericol din cauza schimbărilor climatice, a bolilor și a pestelor, precum și a defrișărilor care duc la pierderea habitatelor naturale ale cafelei.

Unii susținători ai cafelei sintetice subliniază că aceasta ar putea reduce dependența de culturile de cafea și ar putea contribui la reducerea impactului negativ asupra mediului înconjurător.

Mai mult, cafeaua sintetică ar putea oferi o soluție la provocarea durabilității și la riscurile legate de fluctuațiile de prețuri pe piața globală a cafelei.

Vă recomandăm să citiți și:

 

Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie ... vezi toate articolele

Citește și