Prima pagină » Actualitate » O nouă ÎNȘELĂTORIE îi poate lăsa pe români fără bani. Sunt vizate persoanele care au mai fost păcălite de escroci

O nouă ÎNȘELĂTORIE îi poate lăsa pe români fără bani. Sunt vizate persoanele care au mai fost păcălite de escroci

O nouă ÎNȘELĂTORIE îi poate lăsa pe români fără bani. Sunt vizate persoanele care au mai fost păcălite de escroci

O nouă înșelătorie îi poate lăsa pe români fără bani. Este vorba despre o escrocherie care vizează persoanele care au mai fost păcălite pe internet. Înșelătoria pendulează în jurul investițiilor online care au legătură cu presupuse firme de asistență juridică. Iată ce transmite Poliția Română.

Un nou tip de înșelătorie îi poate lăsa pe români fără bani. Este vorba despre o escrocherie care vizează persoanele care au mai mai fost păcălite pe internet și care au pierdut bani în fraudele cu investiții online. De data aceasta, escrocii acționează la un alt nivel. Aceștia susțin că ar face parte din presupuse firme de asistență juridică și că ar avea intenția să ajute la recuperarea unor fonduri pierdute.

Vezi și Înșelătorie cu vouchere de vacanță. Schema pusă la cale de doi oameni de afaceri

Vezi și O bancă britanică avertizează că „milioane” de persoane ar putea deveni victime ale înșelătoriilor care folosesc AI pentru a le clona vocea

O altă înșelătorie circulă în mediul online

Siguranța financiară a persoanelor poate fi pusă în pericol, dacă acestea se încred în diverse persoane sau presupuse entități juridice care doresc să le ajute la recuperarea fondurilor pierdute. Poliția Română avertizează asupra acestui fenomen. Există pagini web falsificate prin intermediul cărora escrocii promit să ofere asistență persoanelor care au mai fost păcălite, în mediul online. În realitate, însă, este vorba despre o escrocherie care vizează persoanele vulnerabile.

În acest sens, acestor persoane li se solicită completarea unui formular prin intermediul căruia să li se returneze banii. În realitate, escrocii încearcă să obțină acces la datele personale și financiare.

„Aceste inițiative sunt, în realitate, false și concepute pentru a profita de persoanele deja vulnerabile, victime care anterior au suferit pierderi financiare prin transferuri către platforme, pe care le considerau legitime, pentru a efectua investiții pe bursa de valori sau pe piața criptomonedelor.

Aceste pagini se prezintă ca fiind oficiale, iar autorii își maschează activitățile printr-un limbaj convingător, susținând că au experiență în recuperarea fondurilor și că sunt afiliați unor organizații guvernamentale, Interpol, Poliția Română sau autorități ale Uniunii Europene.

Mai mult, aceștia solicită completarea unui formular aparent inofensiv, promițând returnarea sumelor de bani furate prin intermediul modului de operare investment scam, dar, de fapt, prin aceste informații, urmăresc să obțină acces la datele personale și financiare ale victimelor, precum și veniturile acestora”, transmite Poliția, potrivit Agerpres.

Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele

Citește și