O nouă metodă de ÎNȘELĂTORIE face ravagii în conturile bancare. Semnal de alarmă al Poliției / Trei persoane au fost înșelate
Mare atenție! Hoții au născocit o nouă metodă prin care oamenii sunt înșelați și rămân fără banii din conturile bancare. Până la acest moment, escrocii care au făcut cel puțin trei victime, aflate oficial în atenția polițiștilor. Cel mai recent este cazul unui bărbat din judeţul Maramureş, rămas fără suma de 4.900 de lei, după ce s-a lăsat convins de un fals broker să instaleze pe telefonul mobil o aplicaţie.
În acest fel, accesta le-a dat astfel infractorilor acces la aplicaţia sa bancară, instalată pe telefonul mobil, iar ei i-au transferat banii din cont, fără acordul lui.
Cum au picat cele trei persoane în capcana escrocilor. Poliția cercetează cazurile
Bărbatul din Maramureș nu este însă singura victimă a acestui tip nou de înșelăciune, alte două femei din județul Suceava au fost păcălite în mod similar, potrivit Digi 24.
Una dintre cele două femei care a sesizat poliția este din din comuna Rădășeni, Suceava. Aceasta a fost înșelată cu suma de 42.750 lei, povestind în cadrul audierilor cum fost contactată telefonic de un bărbat care s-a prezentat ca fiind reprezentantul al unei unități bancare, propunându-i femeii să își reînoiască baza de date.
Pentru a-și duce la capăt planul, escrocul i-a mai zis să își instaleze pe telefon aplicația „BIZ DAEMON”, prin care i-a accesat telefonul, transmițându-i că trebuie să plătească un impozit la ANAF pentru a primi dividende.
Cea de-a doua femeie a fost contactată de un bărbat care s-a prezentat ca fiind un reprezentant al unei burse de valori și i-a spus că deține acțiuni și dividende. După mai multe discuții telefonice, i-a cerut femeii să instaleze aplicații pe telefon. În aceeași zi, femeia a aflat de la bancă că din contul ei au fost retrași ilegal 21.145 lei, potrivit sursei citate.
Semnal de alarmă tras de polițiști, privind acest nou tip de înșelătorie
Poliţiştii trag încă o dată un semnal de alarmă cu privire la infracţiunile de înşelăciune în mediul online şi recomandă cetăţenilor să fie prudenţi, să nu dea curs acestor solicitări de a instala diverse aplicații şi să nu transmită datele cardului bancar.
Polițiștii subliniază că nu puţine sunt cazurile în care, pentru a fi credibili şi pentru a câştiga încrederea victimelor, infractorii folosesc numele unor companii mari şi importante şi utilizează programe sau aplicaţii de editare pe bază de inteligenţă artificială.