O nouă mutație a virusului Covid-19, descoperită în Italia. Virologul șef italian: Poate fi un precursor al variantei care a apărut în Regatul Unit
Oamenii de știință din Roma spun că au descoperit o mutație a coronavirusului „similară cu cea britanică” în orașul Brescia din nordul Italiei. Potrivit președintelui Societății italiene de virologie, Arnaldo Caruso, această formă a virusului circulă în Italia din august, cu o lună înainte ca cea corespunzătoare să fie găsită în Marea Britanie.
Mutația britanică, care este extrem de contagioasă, a ajuns pe continentul american și, potrivit oamenilor de știință italieni, ar fi putut proveni din Italia.
Arnaldo Caruso spune că noua formă a virusului circula în Italia din august
Acest lucru a fost anunțat de virologul șef italian Arnaldo Caruso, relatează La Repubblica.
Potrivit acestuia, virusul în cauză a fost detectat în Italia în august 2020.
„Varianta italiană găsită în Brescia poate fi un precursor al unei variante care a apărut abia la sfârșitul lunii septembrie în Regatul Unit și apoi s-a răspândit în Europa, inclusiv în Italia”, a spus Caruso.
Medicii locali au identificat tulpina în timp ce observau un pacient care a contractat COVID-19 în aprilie – erau interesați în primul rând de faptul că, după două luni, testul său pentru coronavirus a fost din nou pozitiv.
După ce au studiat mai detaliat testele trecute de pacient, experții italieni au aflat că are o nouă variantă a coronavirusului, similară cu cea „britanică”, dar nu identică cu aceasta.
Arnaldo Caruso, de la Microbiologie și Microbiologie Clinică de la Universitatea din Brescia, a declarat că vaccinul „ar trebui să-l combată, dar trebuie să se facă cercetări pentru a confirma”.
Epidemiologul Massimo Tsicocchi, de la Departamentul de Biomedicină de la Universitatea din Roma, a declarat că mutația trebuie ar putea fi sursă altor mutații ale virusului în Europa, posibil britanică
La rândul său, epidemiologul Massimo Tsicocchi, de la Departamentul de Biomedicină de la Universitatea din Roma, a declarat că mutația trebuie să aibă originea în iulie și ar putea fi sursa altor mutații ale virusului în Europa, posibil britanică. „Cu toate acestea, trebuie făcute cercetări și analize în acest sens.”
O nouă tulpină de coronavirus în Marea Britanie a devenit cunoscută pe 14 decembrie. Și pe 19 decembrie, prim-ministrul Boris Johnson a anunțat că agentul patogen mutant ar putea fi cu 70% mai infecțios, deși acest lucru nu afectează mortalitatea. Mai mult, acest tip de virus din Marea Britanie a început să se răspândească în alte țări.
De asemenea, Organizația Mondială a Sănătății este încrezătoare că apariția unor mutații noi ale infecției cu coronavirus care cauzează COVID-19 este un proces natural și va continua în viitor.