Prima pagină » Actualitate » O primărie a închiriat un excavator pentru a face față valului de decese. „Nu am crezut că acest coronavirus va aduce o aşa de mare durere”

O primărie a închiriat un excavator pentru a face față valului de decese. „Nu am crezut că acest coronavirus va aduce o aşa de mare durere”

O primărie a închiriat un excavator pentru a face față valului de decese. „Nu am crezut că acest coronavirus va aduce o aşa de mare durere”

Valul patru al pandemiei aduce zilnic noi recorduri de decese și impune o activitate ca pe front nu doar în spitale, ci și în cimitire. Din cauza numărului mare de decese din ultimele zile, Primăria Botoșani a fost nevoită să închirieze un excavator pentru că groparii nu au mai făcut faţă valului de înhumări, potrivit Monitorul de Botoșani.

Dacă înainte de această criză sanitară, în Botoșani erau cinci – şase înhumări pe zi, în ultimele zile numărul acestora a trecut de zece.

Datele centralizate arată că, la nivelul municipiului Botoşani, în fiecare lună, erau aproximativ 50 de decese, însă numărul acestora s-a dublat. SPAPOC are zece gropari, care sunt repartizaţi pe cele două cimitire, în funcţie de numărul înhumărilor.

„Este multă durere”

Botoşănenii care şi-au pierdut în ultimele zile o persoană dragă spun că nu au mai văzut niciodată atâția morți la capelele celor două cimitire.

Am avut un deces în familie şi am avut parte de o situaţie greu de descris în cuvinte. Când am mers la priveghi erau trei persoane decedate depuse în capela de lângă biserica de la Pacea, două în pridvor şi două în biserică. Este multă durere. Nu am crezut că acest coronavirus va aduce o aşa de mare durere”, a spus un bărbat din municipiu pentru Monitorul de Botoșani.

Valul de înhumări accentuează criza locurilor de veci, astfel că edilii trebuie să găsească soluţii. La această dată este în derulare licitaţia vizând extinderea Cimitirului Eternitatea.

Citește și

VIDEO EXCLUSIV| Imaginile dezastrului COVID din valul 4. Curtea Spitalului din Craiova, plină de mașini funerare, în timp ce rudele așteaptă să ridice trupurile

INTERVIU | Singurul specialist în medicină de dezastru, despre criza din valul 4: „Trebuie luate măsuri drastice, de un om care nu este compromis. Medicina de dezastru este de dictatură, nu de democrație”

Medic ATI la Institutul „Matei Balș” din Capitală: Din 17 august, reanimarea e plină de bolnavi cu COVID-19 în stare critică. Ne pregătim de triplarea capacității

Medicină de dezastru la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași: Bolnavii nu au voie să iasă din ambulanțe, își fac nevoile în saci de plastic

Scene dramatice la UPU. Dr. Carmen Cimpoeșu: „O fărâmă din imaginea COVID”

Autor

Citește și