Prima pagină » Actualitate » Româncă din Iași, afacere de SUCCES în Anglia. A câștigat în două zile cât alții într-o lună, din comerțul online cu mâncare tradițională din Moldova

Româncă din Iași, afacere de SUCCES în Anglia. A câștigat în două zile cât alții într-o lună, din comerțul online cu mâncare tradițională din Moldova

O româncă originară din județul Iași, care trăiește în Anglia, a transformat pasiunea sa pentru gătit într-o afacere de succes. Astfel, ea face comerț online cu preparatele tradiționale din Moldova, în special sarmalele.

Povestea Oanei Smeu, fondatoarea „Romanian goodies by Oana”, începe în 2020, când, împreună cu soțul și cei patru copii, a decis să se mute în Marea Britanie, relatează BZI.ro. Și, din pasiune pentru gătit, a început să vândă, pe internet, tradiționalele sarmale la bucată.

Rețeta o avea de la bunica sa, iar cererea pentru acestea a venit neașteptat de repede, după ce a postat fotografii cu sarmalele pe grupurile de români din Anglia. Așadar, Oana a fost surprinsă de succesul pe care l-a avut aproape imediat.

„În două zile, am făcut 1.600 de lire. Aceia au fost primii mei bani făcuți din sarmale”, a declarat ea pentru sursa citată.

Iar cererile au continuat să crească, fiind solicitată să gătească la evenimente importante, precum nunți și botezuri, unde a pregătit meniuri complete cu aperitive, ciorbă, sarmale și friptură.

„După ce am gătit pentru prima dată la o nuntă și evenimentul a ieșit impecabil, am decis să mă implic tot mai mult în astfel de situații”, a spus Oana.

Ulterior, nu doar românii din Marea Britanie au devenit clienții fideli ai conaționalei noastre, ci și englezii. Printre aceștia se numără și medici esteticieni care au angajat-o să le furnizeze mâncare săptămânal, fiind cuceriți de gustul autentic al preparatelor românești.

„Am ajuns să gătesc mâncare săptămânal pentru medicii esteticieni din Anglia. M-au angajat în cadrul firmei pentru a le furniza mâncare. Sunt înnebuniți, mai ales după sarmale și ciorbă de perișoare. Eu prepar doar mâncare din inima Moldovei, așa cum am învățat de la bunica mea și de la mătușile mele. Norocul meu a fost că, de mică, am avut înclinații spre bucătărie, având în familie doar gospodine. Eu, la bază, sunt asistentă medicală, am practicat această meserie și în țară, și în Anglia, însă nu m-am regăsit complet în ea. Apoi au apărut copiii și am decis să-mi transform pasiunea într-o muncă. Și mi-a ieșit. Acum, planurile pentru viitor sunt mari. Mi-aș dori să devin private chef și să gătesc și pentru nume mari din străinătate”, a povestit Oana Smeu.

Ingredientele și le procură din magazinele românești din Anglia, dar și prin intermediul livrărilor speciale din România, pentru a păstra autenticitatea preparatelor.

De asemenea, ea s-a implicat și în domeniul dulciurilor tradiționale, oferind clienților săi cozonaci, gogoși, plăcinte cu brânză și alte bunătăți.

Astfel, pasiunea sa pentru gătit a transformat-o pe Oana Smeu într-una dintre cele mai căutate bucătărese din Anglia.

FOTO – BZI.RO

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele

Citește și