Prima pagină » Actualitate » O ȘCOALĂ din Timiș, nou construită cu 3,5 milioane de euro, un coșmar pentru cei 150 de elevi care o frecventează. Inspectorii ISU Banat, îngrijorați

O ȘCOALĂ din Timiș, nou construită cu 3,5 milioane de euro, un coșmar pentru cei 150 de elevi care o frecventează. Inspectorii ISU Banat, îngrijorați

O ȘCOALĂ din Timiș, nou construită cu 3,5 milioane de euro, un coșmar pentru cei 150 de elevi care o frecventează. Inspectorii ISU Banat, îngrijorați
FOTO - caracter ilustrativ: Alexandra Pandrea / Gândul

O școală proaspăt construită în localitatea Dumbrăvița, în apropiere de Timișoara, după o investiție de 3,5 milioane de euro reprezintă un real pericol pentru cei 150 de elevi care vin la cursuri. Inspectorii ISU Banat au fost șocați de ce au găsit acolo după ce au efectuat un control.

Clădirea are serioase deficiențe la instalația electrică, cablurile nu sunt corect integrate în perete, iar tencuiala începe să se desprindă.

Școala este situată în Dumbrăvița, în apropiere de Timișoara, fiind una dintre puținele construcții școlare ridicate în România în ultimele trei decenii. A fost inaugurată cu fast chiar în prima zi de școală, însă, treptat, problemele au început să iasă la iveală.

Treabă făcută de mântuială

Cablurile electrice nu sunt încorporate în perete, lipsa împământării este o problemă majoră, iar zona centralei termice este izolată cu polistiren -un adevărat pericol de incendiu.

Mai mult, doar unii dintre elevi beneficiază de două unități de climatizare în clasă, în timp ce alții nu au niciunul. Pereții construiți greșit „în valuri” și au fost „corectați” românește cu polistiren pe interior.

Toate aceste lucrări au fost efectuate neglijent și fără a respecta standardele de siguranță, după cum au constatat chiar constructorii.

Părinții sunt îngrijorați și afirmă că evită să-și trimită copiii la școală până când toate aceste probleme vor fi rezolvate.

Inspectorii ISU Banat au plecat îngrijorați după ce au inspectat școala

Inspectorii de la ISU Banat au efectuat un control și au plecat cu o mare îngrijorare. Clădirea școlii nu deține autorizație de securitate la incendiu, iar documentația corespunzătoare nici măcar nu a fost depusă. Materialele folosite nu respectă standardele necesare. Cu un simplu scânteiu, din cauza stratului de polistiren, clădirea s-ar putea transforma într-o torță, scrie Observatornews.ro.

Deși elevii își desfășoară activitatea acolo, primăria nu a efectuat nici măcar recepția finală a clădirii.

Constructorul a comunicat în mod repetat autorităților locale despre neregulile ascunse în lucrările efectuate, însă nu a primit nicio reacție din partea acestora.

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa ... vezi toate articolele

Citește și