O tânără de 35 de ani, ABANDONATĂ la naștere în scara unui bloc din București, își caută acum părinții biologici

Publicat: 07 04. 2023, 22:49
Actualizat: 08 04. 2023, 09:14
FOTO - Facebook

O tânără în vârstă de 35 de ani, care a fost abandonată pe scările unui bloc din Sectorul 3, își caută acum părinții biologici, apelând la pagina de Facebook „The never forgotten Romanian children/Copiii niciodată uitați ai României“. Atunci, ea a fost găsită de locatari, care au dus-o la Maternitatea Titan, de unde a fost adoptată.

„În curând se împlinesc 35 ani de când m-am născut și am fost găsită în scara unui bloc din București. În aprilie 1988, înainte de răsăritul soarelui, am venit pe lume, și, la scurt timp, am fost lăsată într-un bloc din sectorul 3 al capitalei, din zona Diham – Piața Minis – Costin Georgian. Am fost găsită după câteva ore și am ajuns la maternitatea Titan, unde am avut noroc să îmi cunosc părinții adoptivi. Am avut o copilărie extrem de frumoasă. Acum, sper să îmi surâdă din nou norocul și să am ocazia de a-mi găsi și de a-mi cunoaște familia biologică. Vă rog să mă ajutați să-mi împlinesc visul de-o viață. Mulțumesc anticipat pentru gândurile bune și pentru ajutor!“, este mesajul tinerei.

Pagina de Facebook „The never forgotten Romanian children/Copiii niciodată uitați ai României” este creaţia româncei Ileana Cunniffe Băiescu, din judeţul Buzău, stabilită în Irlanda, scrie Adevărul.

A fost mulţi ani în căutarea fraţilor daţi spre adopţie în străinătate în anii ’90. Şi-a găsit una dintre surori în urmă cu opt ani, în Anglia, dar familia nu a fost completă. Şi-a căutat vreme de 26 de ani celălalt fratele, pe Marin Constantin Victor, dat spre adopţie în vara anului 1990, la vârsta de 3 ani. Aşa a ajuns să lanseze în ianuarie 2015 o platformă de socializare dedicată celor care vor să-şi cunoască rădăcinile.

„Am luat cazul unui băiat din Vrancea care îşi căuta fratele adoptat în Irlanda. I-am spus că am să încerc să îl ajut. Mai târziu, în acea seară, am creat «Copiii niciodată uitaţi ai României», o pagină de comunitate pe Facebook, şi m-am mai implicat în alte două căutări. A doua zi, una dintre ele a avut succes, a fost prima familie pe care am reunit-o. Am plâns şi am râs cu ei în acelaşi timp. Le-am simţit emoţiile cele mai profunde şi le-am înţeles sentimentele de dragoste şi regăsire, din toate punctele de vedere . A fost minunat!“, a povestit Ileana.