Prima pagină » Actualitate » O tânără de 24 de ani, refugiată din Ucraina, a născut în Târgu Jiu. Cine e tatăl copilului

O tânără de 24 de ani, refugiată din Ucraina, a născut în Târgu Jiu. Cine e tatăl copilului

O tânără de 24 de ani, refugiată din Ucraina, a născut în Târgu Jiu. Cine e tatăl copilului

O refugiată din Ucraina a adus pe lume o fetiță în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Tatăl fetiței este militar de meserie și a rămas să lupte pe frontul din Donetsk, iar ea a emigrat în România după începerea războiului din Ucraina fiind însărcinată.

Tânăra are 24 de ani și este originară din Cernăuți, Ucraina. A ajuns în Gorj, mai exact în comuna la Crasna, în primăvara acestui an, iar la începutul lunii martie s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, pentru primul control.

Femeia spune că este foarte mulțumită de personalul spitalului și că a avut parte de cele mai bune îngrijiri.

”Eu locuiesc la Crasna, alături de soacra și cumnata mea, la o familie care ne-a ajutat mult. În Ucraina a rămas tatăl meu, bunicii și sora. Noi am fost nevoiți să plecăm. În spitalul din Târgu-Jiu am primit cele mai bune îngrijiri, sunt foarte mulțumită și le mulțumesc tuturor”, a spus Viktoria.

„Îi urăm micuței, care a primit nota 10 la naștere, o viață plină de sănătate și împliniri și o felicităm pe tânăra mămică!”, a transmis și colectivul medical al Secției Obstetrică-Ginecologie din Târgu-Jiu.

După naștere mama și nou-născutul se simt foarte bine. Iar pentru a comunica cu soțul său, militar de profesie, pe front, țin legătura telefonic și pe internet. Așa a aflat că are o fetiță.

„L-am anunțat pe soțul meu despre fetița noastră. I-am arătat-o datorită internetului. Nu știu când o să ne revedem, este foarte greu fără el, dar a trebuit să rămână să lupte. Este soldat de meserie și este implicat în luptele de la Donetsk. Are 30 de ani. S-a bucurat enorm când a văzut fetița noastră”. a mai spus femeia.

Spitalele din România oferă asistenţă medicală gratuită pentru refugiaţii ucraineni care au fugit din calea războiului. Refugiaţii beneficiază de aceleaşi servicii medicale ca asiguraţii români, fără plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, precum şi de medicamentele, materialele sanitare, dispozitive medicale şi servicii cuprinse în programele naţionale de sănătate curative.

 

Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției ... vezi toate articolele

Citește și