O viperă de 20 de centimetri a fost găsită în biroul unei instituții din Orșova. Jandarmii au intervenit de urgență
O viperă a fost găsită în sediul Poliției de Frontieră din Orșova. O viperă de 20 de centimetri ascunsă sub lambriul de pe un perete dintr-un birou al unei instituții din orașul Orșova, județul Mehedinți, a fost îndepărtată de către jandarmi, după ce angajații le-au cerut ajutorul.
Polițiștii de frontieră din Orșova au descoperit, marți, în sediul instituției o viperă, a anunțat Jandarmeria Mehedinți.
„Interacțiunea cu șerpii sau viperele este un real pericol în sezonul cald, iar posibilitatea de a le întâlni apare în cele mai nebănuite locuri. În cursul zilei de ieri (marți – n.r.), jandarmii au fost solicitați să intervină în municipiul Orșova, deoarece funcționarii unei instituții au observat o viperă ascunsă într-un birou”, anunță reprezentanții Jandarmeriei Mehedinți.
Ajunși la adresa indicată, jandarmii au constatat că panica a fost produsă de o viperă, cu lungimea de aproximativ 20 cm, ascunsă sub lambriul de pe un perete.
„Vipera a fost îndepărtată din acel loc și ulterior, eliberată în habitatul natural. Le recomandăm cetățenilor să nu încerce să îndepărteze singuri reptilele, ci să ne solicite sprijinul în astfel de situații”, conchid jandarmii din Mehedinți.
Jandarmii atrag atenția că, în sezonul cald, șerpii sunt un real pericol și avertizează ca persoanele care se află într-o astfel de situație să nu încerce să îndepărteze singure reptilele, ci să ceară ajutorul autorităților.
Ce sunt viperele?
Viperele sunt un gen de șerpi veninoși din familia Viperidae, familie care cuprinde cca. 80 de specii răspândite în Eurasia și regiunile tropicale și subtropicale din Africa.
În general viperele au o lungime de la 20 de cm („Bitis peringueyi”) și pot ajunge până la 2.5 m („Lachesis muta”). Corpul șarpelui este lățit, având frecvent un desen ce seamănă cu litera „V” pe cap, care are o formă triunghiulară.
Spre deosebire de „Colubridae” (năpârcă) și „Elapidae”, au corpul acoperit cu solzi mici. Toate speciile din cadrul familiei sunt veninoase, veninul fiind produs de o glandă cu venin, otrava fiind injectată victimei prin doi dinți lungi situați pe maxilarul superior, fiind prevăzuți cu un canal.