Prima pagină » Actualitate » Descoperire istorică: Oamenii ar putea ajunge să consume carne cultivată în laborator. O singură celulă animală ar putea produce miliarde de tone de alimente

Descoperire istorică: Oamenii ar putea ajunge să consume carne cultivată în laborator. O singură celulă animală ar putea produce miliarde de tone de alimente

Descoperire istorică: Oamenii ar putea ajunge să consume carne cultivată în laborator. O singură celulă animală ar putea produce miliarde de tone de alimente
Câți lei costă un kilogram de carne de miel în Lidl, Carrefour, Kaufland și în Mega Image. Unde e mai ieftin

Oamenii ar putea ajunge să consume carne cultivată în laborator. O singură celulă animală ar putea produce miliarde de tone de alimente, î  urma unei descoperiri făcute recent de oamenii de știință.

Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a anunțat deja că va permite unei companii californiene numite Upside Foods să preleveze celule de la găini vii şi să le crească într-un mediu de laborator controlat.

Singapore este în prezent singura ţară în care produsele din carne cultivată în laborator sunt vândute în mod legal consumatorilor.

Cu toate că Statele Unite ale Americii și Singapore au aprobat deja consumul, va mai dura până când carnea cultivată va putea fi găsită pe raftul magazinelor.

„Poate fi carne de vacă, carne de pește, carne de porc”

Pentru a produce acest tip de carne, este nevoie de o singură celulă animală. Mai apoi, celula este supusă unui proces de laborator similar cu cel prin care sunt produse medicamentele. Oamenii de știință arată că acest proces ar putea dura până la 2 săptămâni.

„Carnea pe care o obținem la finalul procesului este o carne reală, identică din punct de vedere molecular cu carnea din ferme, pe care o mâncăm astăzi. Poate fi produsă fără modificări genetice sau fără folosirea antibioticelor”, a spus Yash Mishra, Animal Alternative Technologies

Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie ... vezi toate articolele