Prima pagină » Actualitate » Obiceiul care poate duce la tulburări neurologice GRAVE. Avertismentul medicului nutriționist Mihaela Bilici pentru românii care nu renunță la el

Obiceiul care poate duce la tulburări neurologice GRAVE. Avertismentul medicului nutriționist Mihaela Bilici pentru românii care nu renunță la el

Obiceiul care poate duce la tulburări neurologice GRAVE. Avertismentul medicului nutriționist Mihaela Bilici pentru românii care nu renunță la el

Medicul nutriționist Mihaela Bilic avertizează asupra unui obicei pe care mulți români îl au și care afectează calitatea vieții. Poate duce la tulburări neurologice grave și chiar la deces. Dar vine și cu sfaturi utile, în acest sens.

Ea a vorbit despre importanța pe care somnul o are asupra organismului, spunânss că multe persoane nici măcar nu bănuiesc cât de mult afectează lipsa somnului echilibrul și sănătatea organismului.

În general, când vine vorba de probleme de sănătate, cei mai mulți oameni cred că alimentația stă la baza acestora, dar odihna este și mai importantă.

Potrivit acesteia, e foarte important să dormim suficient, astfel încât organismul nostru să fie echilibrat și sănătos. În caz contrar, problemele de sănătate nu vor întârzia să apară.

„Somnul ajută organismul să se regenereze, echilibrează sistemul nervos și întărește imunitatea. (…) Fără somn nu putem funcționa și, surprinzător, este mai important decât hrana! Lipsa de somn duce rapid la tulburări neurologice grave și chiar la moarte”, a spus nutriționistul, potrivit Fanatik.

Un somn corespunzător îmbunătățește metabolismul, digestia, imunitatea și sistemul nervos. Mihaela Bilic susține că cel mai bine este să dormi 7-9 ore pe noapte și, odată respectată, această rutină va avea imediat efecte pozitive asupra organismului.

„Un somn odihnitor ne protejează de obezitate și Alzheimer, crește puterea de concentrare și atenția, performanțele fizice și rezistența la boli”, a mai spus Mihaela Bilic.

Doar că, în ultima perioadă, din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu insomnii. În general, ritmul alert al vieții, dar și alte probleme își pun amprenta asupra odihnei de calitate.

„Mintea ne poate fi și prieten și dușman, însă, dacă o înțelegem și o antrenăm, reușim să ne optimizăm somnul, performanța și calitatea vieții. Prin meditație, exerciții de respirație și un stil de viață sănătos putem redobândi somnul fără griji pe care îl aveam în copilărie!”, a scris nutriționistul pe pagina sa de Facebook.

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele

Citește și