Care este obiectivul din România care i-a cucerit definitive pe americani. Bijuteria turistică datează din anul 1632. SE pare că acest obiectiv turistic îi lasă indiferenți pe români, dar americanii îl adoră. Este vorba despre o adevărată zestre maramureșeană, care va prinde din nou viață cu ajutorul celor de peste ocean. Află de ce.
Astfel, acest obiectiv turistic la care facem referire va prinde din nou viață, grație unei donații generoase de 95.000 de dolari. Inițiativa va revigora patrimoniul cultural și îi va conferi o strălucire aparte.
Este vorba despre o biserică din lemn, din nordul României, care va fi restaurată cu ajutorul americanilor. Ea se află situată pe cea mai înaltă culme a Muzeului Maramureșean din Sighetu Marmației. Biserica datează din anul 1632. Biserica a fost donată generos comunității din Oncești de către locuitorii Criciovei, Transcarpatia, Ucraina, simbolizând cooperarea regională și multiculturalismul. Farmecul bisericii a impresionat-o pe însăși ambasadoarea Statelor Unite în România.
Prin urmare, cu fondurile primite, biserica va străluci din nou. Acoperișul va fi complet refăcut, iar pe interior și pe exterior vor fi montate sisteme moderne de iluminare. De asemenea, bunurile prețioase vor fi conservate cu grijă, iar vreme de un an, muzeul va prinde viață cu o serie de activități și ateliere captivante, la care vor participa refugiații din Ucraina.
„Nu putem vorbi despre un stil gotic clasic, ci este un gotic adaptat lemnului. Biserica are formă de navă, cu trei compartimente: pronaos, naos şi altar”, a spus Vasile Știrb, restaurator.
De menționat este faptul că Biserica din lemn din Muzeul Maramureșean este al doilea obiectiv din nordul țării finanțat cu ajutorul fondurilor americane. În urmă cu trei ani, Casa memorială „Elie Wiesel” din Sighetu Marmației a fost și ea restaurată cu banii primiți de la americani.
CITEȘTE ȘI:
Castelul din România, în „top 10 destinații de basm din Europa”. Un loc secret îi atrage pe turiști
Castelul din România premiat de GOOGLE. E supranumit „Peleșul Transilvaniei”