Prima pagină » Actualitate » Olanda afirmă că este „ferm angajată” să pună capăt importurilor de energie din Rusia până la sfârșitul anului 2022

Olanda afirmă că este „ferm angajată” să pună capăt importurilor de energie din Rusia până la sfârșitul anului 2022

Olanda afirmă că este

Olanda este „ferm hotărâtă” să pună capăt importurilor de petrol și gaze rusești până la sfârșitul anului, a declarat vineri ministrul olandez pentru politici climatice și energetice, Rob Jetten.

Guvernul olandez va subvenționa companiile energetice pentru a umple instalația sa de stocare a gazelor Bergermeer până la 70% din capacitate până la sfârșitul anului, a declarat vineri pentru CNN purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Economice și Politicii Climatice, Pieter ten Bruggencate.

Subvențiile au fost necesare ca un stimulent pentru a importa gaze la nivelul actual al prețurilor, a declarat ten Bruggencate, adăugând că Olanda va pune la dispoziție o sumă estimată la 623.000.000 de euro.

Compania energetică de stat Energie Beheer Nederland va completa capacitatea rămasă în cazul în care programul de subvenții nu se va dovedi suficient, a adăugat ten Bruggencate.

De asemenea și cancelarul german Scholz a declarat la începutul lunii aprilie că țara sa face tot posibilul pentru a atinge acest obiectiv „foarte curând”.

România și dependența de Rusia

România nu este o țară care să fie foarte afectată de lipsa resurselor de energie și gaze, țara noastră având potențial în ambele domenii, a susținut premierul Nicolae Ciucă. Potrivit acestuia, avem posibilitatea să primim primele gaze din Marea Neagră la jumătatea acestui an, existând deja o investiție făcută de Black Sea Oil and Gas în care s-au semnat documentele de recepție.

„Avem posibilitatea să primim primele gaze la jumătatea acestui an, există deja o investiție făcută de Black Sea Oil and Gas și au semnat deja documentele de recepție, existând posibilitatea să putem să asigurăm 1 miliard de metri cubi de gaze anual prin această investiție și, desigur, la sfârșitul anului 2026, începutul lui 2027 să avem primele gaze din perimetrul Neptun Deep”, a declarat Nicolae Ciucă.

„Primele gaze din Marea Neagră vor ieşi în a doua parte a acestui an şi aici vorbim de o producţie de circa 1 miliard de metri cubi anual”, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa ... vezi toate articolele