Prima pagină » Actualitate » OpenAI lansează o nouă versiune a ChatGPT: „La fel de bună ca OAMENII în multe contexte”

OpenAI lansează o nouă versiune a ChatGPT: „La fel de bună ca OAMENII în multe contexte”

OpenAI lansează o nouă versiune a ChatGPT: „La fel de bună ca OAMENII în multe contexte”

Start-up-ul californian OpenAI, care a lansat recent interfața de mare succes ChatGPT, capabilă să genereze tot felul de texte la comandă, a prezentat marți GPT-4, o nouă versiune a tehnologiei de inteligență artificială generativă care operează popularul chatbot.

„GPT-4 este un model multimedia excelent, nu la fel de bun ca oamenii în multe scenarii din viața reală, dar la fel de bun ca oamenii în multe contexte profesionale și academice. De exemplu, acesta trece examenul pentru a deveni avocat cu un scor la fel de bun ca al primilor 10%. Versiunea anterioară, GPT 3.5, se situa în ultimii 10%”, a declarat compania într-un comunicat.

ChatGPT a generat mult entuziasm și controverse de când a devenit open source și este folosit de milioane de oameni din întreaga lume pentru a scrie eseuri, linii de cod, reclame sau pur și simplu pentru a-și testa abilitățile.

OpenAI, care a primit miliarde de dolari de la Microsoft, s-a impus ca lider în domeniul inteligenței artificiale generative cu modelele sale pentru generarea de texte, dar și de imagini, cu programul DALL-E.

Șeful său, Sam Altman, a explicat recent că lucrează acum la așa-numita inteligență artificială „generală”, adică programe cu capacități cognitive umane.

„Misiunea noastră este să ne asigurăm că inteligența artificială generală – sisteme de inteligență artificială care sunt mai inteligente decât oamenii în general – aduce beneficii întregii umanități”, a declarat el pe blogul companiei.

Spre deosebire de versiunile anterioare, GPT-4 este într-adevăr capabil „să vadă”: poate procesa atât text, cât și imagini. Cu toate acestea, generează doar text. Acesta va fi disponibil pe ChatGPT, dar fără posibilitatea de a furniza imagini pentru moment.

OpenAI subliniază, de asemenea, că, în ciuda capacităților sale, „GPT-4 are limitări similare modelelor anterioare”: „Nu este încă pe deplin fiabil (inventează fapte și face erori de raționament)”.

Compania a anunțat că a angajat peste 50 de experți pentru a evalua noile pericole care ar putea apărea, de exemplu în domeniul securității cibernetice, în plus față de riscurile deja cunoscute (generarea de sfaturi periculoase, coduri informatice defectuoase, informații false etc.).

Citește și