Prima pagină » Actualitate » Operațiune de salvare contracronometru în Atlantic. „SUNETE subacvatice” detectate de un avion canadian în zona epavei Titanicului

Operațiune de salvare contracronometru în Atlantic. „SUNETE subacvatice” detectate de un avion canadian în zona epavei Titanicului

Operațiune de salvare contracronometru în Atlantic. „SUNETE subacvatice” detectate de un avion canadian în zona epavei Titanicului
Sursa Foto: Profimedia Images

Un avion canadian a detectat „sunete subacvatice” în timpul operațiunilor de căutare în Atlanticul de Nord pentru submersibilul cu cinci persoane la bord, care a dispărut în apropierea epavei Titanicului, conform anunțului făcut de Gărzile de Coastă americane.

Potrivit comunicatului postat pe contul oficial de Twitter al Gărzilor de Coastă americane, „un avion P-3 canadian a detectat sunete subacvatice în zona de căutare. Ca urmare, operațiunile ROV (vehicul operat de la distanță) au fost relocate în încercarea de a identifica originea zgomotelor. Căutările ROV nu au dat rezultate pozitive până în prezent, dar vor continua.”

De asemenea, datele obținute de aeronava P-3 au fost partajate cu experții Marinei SUA pentru analize suplimentare, care vor fi luate în considerare în planurile viitoare de căutare, conform comunicatului.

Revista Rolling Stone a relatat că un avion P8 canadian a detectat sunete de bubuituri la intervale de 30 de minute în zona respectivă. Patru ore mai târziu, un alt sonar a fost desfășurat și bubuituri au fost auzite în continuare. CNN a raportat despre zgomotele detectate, fără a preciza momentul exact al detecției, citând un document intern al guvernului SUA.

Operațiune de salvare contracronometru în Atlantic

O amplă operațiune de căutare este în desfășurare în Atlanticul de Nord pentru a găsi submersibilul Titan și cele cinci persoane aflate la bord, care au plecat duminică într-o expediție la epava Titanicului, aflată la o adâncime de aproximativ 4.000 de metri. Forțele armate americane, sprijinite de Canada și Franța, participă la această operațiune.

Printre cei aflați la bordul submersibilului se numără patru turiști care au plătit câte 250.000 de dolari pentru expediția la Titanic.

Miliardarul britanic Hamish Harding și omul de afaceri pakistanez Shahzada Dawood se află, de asemenea, la bord împreună cu fiul său, Suleman. Explorerul francez în vârstă de 77 de ani, Paul-Henri Nargeolet, și Stockton Rush, fondatorul și CEO-ul companiei americane OceanGate, care deține submersibilul, sunt, de asemenea, prezenți la bord, potrivit Agerpres.

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa ... vezi toate articolele

Citește și