Orașul din lume în care oamenii sunt filmați și supravegheați non-stop. De ce au luat autoritățile această decizie

Publicat: 07 10. 2024, 18:00
Orasul in care oamenii sunt supravegheati non-stop, sursa foto Envato

Care este orașul din lume în care oamenii sunt filmați și supravegheați non-stop, ca la un adevărat Big Brother, și de ce au luat autoritățile o astfel de decizie.

Un oraș din lume s-a transformat într-un adevărat Big Brother, deoarece oamenii sunt filmați și monitorizați la fiecare pas, pe o suprafață de 1.115 km pătrați. Autoritățile au luat această decizie pentru a păstra siguranța oamenilor, mai ales pe străzi.
Sistemul acesta a fost implementat în orașul Hong Kong, centrul său fiind intens monitorizat de numeroase camere de supraveghere. Iar anul acesta, oamenii legii doresc extinderea rețelei.

În curând, peste 2.000 de camere de supraveghere vor fi instalate pe străzile din această regiune, considerată una dintre cele mai sigure din lume. Însă, deși combaterea criminalității este un avantaj în această situație, modelul de monitorizare constantă începe să semene tot mai mult a Big Brother, fapt care ascunde și dezavantaje, iar unul dintre ele este legat de libertatea personală.

Hong Kong are peste 54.500 de camere publice

Astfel, supravegherea guvernamentală din Hong Kong devine tot mai intruzivă, conform CNN. Camerele de monitorizare din oraș vor avea tehnologii avansate, precum recunoașterea facială și inteligența artificială (AI) în sistemele de supraveghere.

Astfel, Chris Tang, seful securității din Hong Kong, a spus că, la ora actuală, poliția explorează cum sunt utilizate aceste tehnologii în alte țări și cum pot fi implementate și pe plan local. Tehnologia recunoașterii faciale este folosită în mai multe părți de lume, printre care în SUA și în Marea Britanie, conform CNN.

Hong Kong are peste 54.500 de camere publice utilizate de organismele guvernamentale, adică aproximativ șapte camere la 1.000 de locuitori, conform unei estimări a Comparitech, o firmă de cercetare tehnologică din Marea Britanie. Potrivit unei analize a Comparitech, opt dintre primele 10 orașe cele mai supravegheate din lume pe cap de locuitor se află în China, unde recunoașterea facială este o parte inevitabilă a vieții de zi cu zi, de la scanările faciale necesare pentru a înregistra un nou număr de telefon, până la recunoașterea facială la anumite porți de la metrou.

CITEȘTE ȘI:

CHINA a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală în Oceanul Pacific/Anunțul făcut de Rusia: „Este o reacție la pașii făcuți de SUA”