Orașul din România cu cea mai bună apa de la robinet: „Putem să o bem fără nicio problemă”
Apă potabilă a devenit din ce în ce mai dificil de găsit direct de la sursă, iar apa de la robinetul din casa fiecăruia nu este tocmai cea mai bună apă pentru consumul uman, aceasta având tot felul de impurități sau prea mușt clor.
Însă, dacă și tu te-ai săturat să cari zeci de sticle de apă plată din marketuri, există un oraș în care apa de la robinet poate fi consumată fără nicio problemă, cel puțin așa susține cunoscutul medic Mihail Pautov.
Doctorul a postat pe rețelele de socializare un video prin care explică că apa de la robinetele bucureștenilor este perfectă pentru consumul uman.
”În majoritatea orașelor din țară, apa este verificată de DSP care ia probe în fiecare zi și face analize. Iar cel puțin apa din București este calitativă. Putem să bem această apă fără nicio problemă. Ceea ce este, uneori, într-adevăr problematic este că țevile din bloc nu sunt verificate și pot fi vechi, pot conține rugină și alte sedimente care pot veni prin robinetul nostru în apă.
Aici am o soluție: eu folosesc o cană de apă (nr – vedeți în video). Are un principiu foarte simplu. În interiorul acestei căni este un filtru. El are multe minerale și straturi de nisip fin care pur și simplu opresc rezidurile, opresc rugina din apa de la robinet, iar la final ai apă pură, ca de izvor”, a explicat medicul Mihail Pautov pe TikTok.
Ce înseamnă apă potabilă?
Prin apă potabilă se înțelege apa destinată consumului uman. Aceasta poate fi orice tip de apă în stare naturală sau după tratare, folosită pentru băut, la prepararea hranei ori pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei și indiferent dacă este furnizată prin rețea de distribuție, din rezervor sau este distribuită în sticle ori în alte recipiente sau toate tipurile de apă folosită ca sursă în industria alimentară pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor ori substanțelor destinate consumului uman.
În România apă potabilă este definită și reglementată prin Legea nr. 458 din 8 iulie 2002 – privind calitatea apei potabile, completată și modificată prin Legea nr. 311 din 28 iunie 2004.
La nivelul Uniunii Europene, apa potabilă este reglementată prin Directiva 98/83/CE privind calitatea apei destinate consumului uman, potrivit wikipedia.