Prima pagină » Actualitate » Orașul din România în care pomii fructiferi vor fi TĂIAȚI pentru că „pătează trotuarele”

Orașul din România în care pomii fructiferi vor fi TĂIAȚI pentru că „pătează trotuarele”

Orașul din România în care pomii fructiferi vor fi TĂIAȚI pentru că „pătează trotuarele”
Foto: Facebook

Pomii fructiferi vor fi tăiați într-un mare oraș din România. Motivul din spatele deciziei edilului a fost îndelung dezbătut pe rețelele de socializare.

Decizia a fost anunțată de primarul Andrei Carabelea din Piatra Neamț, la începutul acestei săptămâni, care a transmis că în cadrul unui proiect european aflat în derulare, care vizează infrastructura rutieră, este prevăzută și amenajarea spațiilor verzi, plus plantarea unor copaci adaptați la oraș.

„Acesta este motivul pentru care în acest moment sunt tăiaţi mai mulţi pomi fructiferi din oraş. Pomii fructiferi nu sunt specii potrivite pentru spaţiile verzi din oraş şi din cauza fructelor, care pătează trotuarele în perioada apariţiei lor, creând disconfort trecătorilor. Vor fi tăiaţi 225 de pomi fructiferi“, a declarat primarul Carabelea.

Edilul a mai spus că în locul lor vor fi plantați arbori ornamentali din mai multe soiuri, în total undeva la 2.000, tei argintii, frasini, chiparoşi albaştri, zadă, pin, mesteceni argintii, ienupări şi arţari japonezi.

„Bine că s-au găsit vinovații”

Comunicatul publicat și pe pagina de socializare a primarului a generat discuții pro și contra:

  • „Felicitări, cu răbdare oraşul va arăta din ce în ce mai frumos!“;
  • „Încet, încet oraşul devine unul modern“;
  • „Corcoduşii, chiar sunt o problemă: mizerie, pericol de alunecare, viespi, etc. Dar, ar trebui, după ce se vor planta copacii noi, să fie întreţinuţi, udaţi, să se prindă, să crească… Dacă majoritatea lor se va usca, veţi cheltui nişte bani aiurea“;
  • „Tăiatul pomilor fructiferi pentru că fac mizerie în oraş… Bine că s-au găsit vinovaţii, după acest gest ecologic deosebit oraşul va fi o oază de curăţenie, la propriu şi la figurat… Acum nişte ani, administraţia Ştefan, prin viceprimăriţa Miuţa, a scos toate gardurile vii din faţa blocurilor, a smuls florile plantate de locatari. În faţa blocului V3 de pe Orhei, spaţiul verde a devenit toaletă pentru câinii scoşi la plimbare de stăpânii lor needucaţi…“.

În urmă cu doi ani, Carabelea a mai luat o decizie controversată. Castanii plantați prin anii 1890, pe strada Ștefan cel Mare, au fost tăiați, pe motiv că erau „bătrâni și bolnavi”, iar în locul lor au fost plantați platani.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele