Prima pagină » Actualitate » Orașul din România unde poți obține permisul AUTO la 16 ani. O școală de șoferi din Târgoviște pune la dispoziție altfel de mașini

Orașul din România unde poți obține permisul AUTO la 16 ani. O școală de șoferi din Târgoviște pune la dispoziție altfel de mașini

Orașul din România unde poți obține permisul AUTO la 16 ani. O școală de șoferi din Târgoviște pune la dispoziție altfel de mașini

O școală de șoferi din Dâmbovița oferă posibilitatea unor cursuri pentru obținerea permisului la 16 ani.

Școala de șoferi are în dotare vehicule din categoria celor permise de lege pentru a putea obține carnetul auto la 16 ani.

Astfel, permisul B1 16 ani cuprinde vehicule cu patru roți (cvadricicluri), acționate cu motoare cu ardere internă sau motoare electrice, a căror masă proprie este cuprinsă între 400-550 kg, având o putere netă maximă ce nu depășește 15kw (20 cai putere). În cazul mașinilor electrice, nu se ia în considerare și greutatea bateriilor. Acestea pot fi conduse și înainte de vârsta majoratului, după obținerea de permis B1 16 ani.

De asemenea, permisul A1 16 ani din categoria A1 acoperă motocicletele cu o cilindree de maximum 125 cm3, cu o putere maximă de 11kw (15 cai putere) și un raport putere / greutate de 0,1 kw/kg, dar și triciclurile cu motor cu o putere maximă de 15 kw (20 cai putere). Acestea pot fi conduse cu permis A1 16 ani.

Permisul AM 16 ani este o categorie care necesită permis AM pentru vehiculele cu două sau trei roți, echipate cu motor cu ardere internă sau electric, a căror viteză prin construcție este cuprinsă între 25 și 45 km/h și cu o capacitate maximă de 50 cm3.

La ce vârstă poate începe școala de șoferi

Pentru toate aceste 3 categorii de permis, școala de șoferi se poate începe de la vârsta de 15 ani și 9 luni.

Cursanții trebuie să urmeze atât ore de legislație rutieră, cât și ore de conducere în poligon și trafic.

Ei vor avea nevoie de cel puțin 4 săptămâni de pregătire, perioadă în care vor efectua 24 de ore de teorie și 20 de ore de practică.

Pentru înscrierea la școală, este nevoie de carte de identitate în original și copie, avize psihologice și medicale, certificat de cazier judiciar, dar și de acordul părinților.

După terminarea cursurilor școlii de șoferi, este nevoie de întocmirea dosarului pentru examen, care va cuprinde cererea de examinare, cazierul judiciar, chitanța prin care s-a achitat contravaloarea permisului de conducere (89 de lei) și copia cărții de identitate.

Viitorii șoferi vor fi programați la probele teoretice și practice, iar examenul implică rezolvarea unui chestionar cu 26 de întrebări la care trebuie date cel puțin 22 de răspunsuri corecte, urmate de proba practică, unde viitorii tineri șoferi vor fi asistați de un examinator de la Poliția Rutieră, informează tvpartener.ro.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și