Orașul în care Fiscul face investigații pentru că toți locuitorii câștigă la LOTO și nimeni nu înțelege cum e posibil
Micuțul oraș Calliano, mai degrabă o comună situată în celebra provincie Trento, cu o populație de puțin peste 2.000 de locuitori, a devenit celebru după ce toți locuitorii săi au câștigat la Loto. Doar că a atras și atenția Fiscului, care a început investigații în acest caz, pentru că nu își explică acest noroc permanent.
Anul trecut, fiecare locuitor ar fi cheltuit 12.749 de euro pentru a juca la loterie, potrivit publicației La Stampa, care precizează că în 2023 media națională a fost de 2.996 de euro pe persoană.
Pe primul loc se află municipalitatea Anguillara, din regiunea Padovano, unde s-au cheltuit 13.073 de euro pe cap de locuitor.
Fiscul italian a început investigații ample
Fiscul italian nu înțelege cum este posibil să câștige toată comunitatea la Loro și, astfel, a început o anchetă pentru a descoperi originea și motivațiile unei cheltuieli de pariuri care, în total, s-a ridicat la peste 19 milioane de euro jucați într-un an, cu o pierdere de doar 0,4%, adică un total de 71.083 de euro.
Reprezentanții Fiscului italian, citați de Playtech, precizează că – de fapt – toți banii investiți în jocurile de loto au fost apoi câștigați. Investigațiile se desfășoară în sucursala Băncii Rurale și anchetatorii vor să afle cine și cum a mutat acest capital în Calliano, pentru a raporta tranzacțiile suspecte la Finanțe.
„Este o cifră foarte alarmantă, și pentru că media în sat în 2022 a fost de 1.196 de euro pe persoană. Este o medie ridicată, dar chiar și în provincie nu se glumește: în Trentino cheltuim 1.100 de euro pe cap de locuitor, și asta este mult dacă ne gândim că vorbim despre jocuri gestionate de stat. Acum sper că se va descoperi în curând cine a jucat toți acești bani în comuna mea, așa cum au descoperit monopolurile”, a comentat primarul localității, Lorenzo Conci, pentru Corriere Fiorentino.
Fiscul presupune că ar fi implicată crima organizată
„Descentralizarea volumelor de joc către realități reduse demografic poate fi și una dintre modalitățile prin care crima organizată identifică zone mai ascunse pentru spălarea banilor și pentru propriile activități”, au declarat anchetatorii.
Deși nu există, deocamdată, dovezi care să probeze afirmațiile autorităților, există suspiciuni asupra modului în care o localitate ca aceasta a devenit peste noapte orașul în care toți locuitorii câștigă la loto.
FOTO – Caracter ilustrativ: Alexandra Pandrea / Gândul