Prima pagină » Actualitate » ORAȘUL „românesc” din Germania, unde și primarul recunoaște contribuția conaționalilor la dezvoltarea locală. „Orașul prosperă din munca lor”

ORAȘUL „românesc” din Germania, unde și primarul recunoaște contribuția conaționalilor la dezvoltarea locală. „Orașul prosperă din munca lor”

ORAȘUL „românesc” din Germania, unde și primarul recunoaște contribuția conaționalilor la dezvoltarea locală. „Orașul prosperă din munca lor”
Sursa foto: Profimedia images

Un oraș din Germania a devenit o adevărată comunitate românească, primind laude chiarde la primarul localității pentru munca depusă de românii care s-au adaptat rapid și contribuie semnificativ la dezvoltarea orașului.

Cu o proporție de 20% români în populație, în special din comuna Darova, orașul Spaichingen aceștia au devenit o parte esențială a comunității, așezându-se în oraș încă din anii 1990 și aducând prosperitate prin munca lor. Majoritatea românilor din acest orășel german sunt din Timiș.

Primarul Hans Georg Schuhmacher a subliniat importanța contribuției românilor la dezvoltarea industrială locală, precizând că aceștia au cumpărat case și spații comerciale, integrându-se rapid în comunitate.

Acest fenomen a dus la creșterea prosperității orașului, iar bugetul anual de 44 de milioane de euro este susținut în mare parte de impozitele plătite de diverse companii, multe dintre ele românești, precum și de contribuția de 6% provenită de la populație.

Orașul „românesc” Spaichingen din Germania - Foto: Profimedia images

Orașul „românesc” Spaichingen din Germania – Foto: Profimedia images

„20 la sută din locuitorii din Spaichingen provin din România, majoritatea din Darova. Au plecat imediat după 1990, şi-au cumpărat case, spaţii, s-au integrat foarte rapid şi au ajutat mult la dezvoltarea industriei locale.

Prosperitatea oraşului meu înseamnă munca lor. În virtutea acestor relaţii mă aflu aici în Banat. Bugetul nostru este de 44 milioane de euro anual. Majoritatea banilor provin din impozitele diferitelor companii, iar restul de 6% de la populaţie”, a declarat primarul Hans Georg Schuhmachee, potrivit redeșteptarea.ro.

Muncitorii români sunt recunoscuți și apreciați în multe țări din vestul Europei pentru cunoștințele vaste și rapiditatea în muncă.

Această situație nu este singulară, iar exemple comunităților românești în lor de adopție se regăsesc și în alte țări europene, precum Spania, unde un român a fost reales primar pentru al treilea mandat, potrivit fanatik.ro.

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa ... vezi toate articolele

Citește și