Locuitorii orașului Câmpina nu vor pasaj subteran în centrul municipiului. Majoritatea oamenilor protestează împotriva proiectului, aflat în prezent în dezbatere publică, ce ar transforma Câmpina într-un veritabil șantier vreme de ani buni de zile.
Oamenii vor străzile asfaltate, pentru a nu-și mai „rupe” mașinile din cauza gropilor, vor ștranduri, acum în plină vară, vor readucerea la viață a teatrului de vară sau a cinematografului, relatează observatorph.ro. Acestea sunt proiecte pe care le consideră mult mai la îndemână și mult mai utile pentru un oraș cu nici 30 de mii de locuitori.
Până pe 13 august, locuitorii celui de-al doilea municipiu al județului se pot pronunța cu privire la proiectul privind aprobarea PUZ-ului pentru pasajul subteran, ce ar transforma Câmpina într-un veritabil șantier. Un an zic autoritățile, nu se știe câți, spun scepticii.
După consultarea publică, proiectul va fi supus dezbaterii Consiliului Local.
„Odată demarat acest proiect, orașul se va transforma, timp de 5 -10 ani, într-un fel de Ucraina, distrusă de bombele rușilor. Cerem stoparea mutilării Câmpinei”, spune Robert Tescu, localnic pentru observatorph.ro.
Realizarea pasajului subteran este o investiție pe fonduri europene. Primarul municipiului, Alin Moldoveanu, este convins că aducerea la îndeplinire a acestui obiectiv înseamnă „un oraș modern, dezvoltare durabilă, un proiect extraordinar pentru un municipiu modern, o moștenire de care copiii câmpinenilor să fie mândri!”
Pasajul subteran este considerat a fi „proiectul de suflet” al primarului Alin Moldoveanu, chiar dacă ideea este mai veche, de prin 2010, relatează și campinatv.ro.
La acest moment s-au așezat la aceeași masă și au bătut palma pentru pasajul subteran: Horia Tiseanu (primar, președinte PDL la acea vreme), Ion Dragomir (viceprimar, președinte PSD pe atunci), Virgil Guran (președinte PNL), Luminița Dumitrescu (consilier local, vicepreședinte PIN) și deputatul PDL Florin Anghel. Atunci, în vara lui 2010, prin consens politic și fără a se pune problema unui referendum, s-a decis realizarea unui pasaj subteran în centrul Câmpinei, acesta fiind considerat „cel mai important proiect pentru viitorul orașului”. Primul pas a fost organizarea unui concurs de arhitectură care a costat 150.000 lei la acea vreme. Abia după 12 ani, în 2022, proiectul a fost „scos de la naftalină” și adus în dezbatere publică.