Orele de SOMN. De ce este obligatoriu să dormi între orele 3.00 și 5.00
Unii oameni ignoră importanța somnului pentru sănătate și sfârșesc prin a fi surmenați, mai ales în contextul ritmului alert al zilelor noastre.
Somnul este la fel de important pentru sănătatea noastră precum hrana și apa. Puțini cunosc însă că anumite ore sunt extrem de importante pentru funcționarea optimă a inimii, plămânilor, ficatului.
Fiecare organ are un anumit interval orar în cursul nopții în care se reface. Dar pentru asta este imperios necesar somnul care, din nefericire, este tulburat de multe ori de blocajele emoționale sau cele energetic.
Este ideal să ai un somn fără întreruperi, profund, revitalizant, pentru că dimineața să te trezești odihnit.
Statisticile arată că 35% dintre oameni nu dorm suficient.
Dacă adormim greu sau ne trezim constant la anumite ore ale nopții explicațiile sunt de la masa pe care am luat-o la cină și care nu ne-a picat bine, până la o depresie neglijată sau chiar insomnie cronică.
Cauza pe care n-o luam de ele mai multe ori în seamă sunt blocajele emoționale sau cele energetice. Care sunt însă problemele ce pot apărea în funcție de intervalul de somn?
Între 21:00 și 23:00 – Ești copleșit de stres
Pentru că te simți extenuat, încerci să adormi devreme, dar nu te ia somnul. De cele mai multe ori, este de vină stresul, grijile de peste zi, de care nu reușești să scapi.
Adrenalina mai poate fi responsabilă de dificultatea de a adormi la această oră, dacă, de exemplu, ai făcut sport sau te-ai enervat foarte tare cu puțin timp înainte de culcare.
Agitația interioară poate fi legată de afecțiuni ale glandei tiroide. Dacă mergi la sală, „pariază” pe o oră de Yoga sau Pilates. Înainte de somn, meditează puțin, pentru a adormi în tihnă.
Între 1:00 și 3:00 – Furie reprimată
Acest interval orar este corespunzător ficatului. Deci, dacă te trezești între 1:00 și 3:00 dimineața, acest lucru se traduce prin furie, agresivitate, frustrări acumulate, stare permanentă de irascibilitate, impulsivitate excesivă.
Ficatul este responsabil pentru modul în care ne organizăm, starea de agitație poate avea drept cauză o perioadă plină. Detașează-te, fii calm!
Între 3:00 și 5:00 – Orele plămânilor
Aceste ore corespund plămânilor, iar medicina asiatică spune că aceștia sunt corespondenții tristeții profunde, ai pesimismului, suferinței, depresiei. Dacă nu poți dormi între 3:00 și 5:00 dimineața, probabil te frământă o nemulțumire, o nedreptate. Ai grijă ca dormitorul să fie mereu aerisit și frumos parfumat.
Între 5:00 și 7:00 – Blocaj emoțional
Elimină emoțiile negative din viața ta. Poți evita tulburările de somn între 5:00 și 7:00 printr-o detoxificare fizică și spirituală, scrie iflscience.com.