Prima pagină » Actualitate » „Otrava” pe care o punem în cafea în fiecare zi. „Duce la cancer, corpul nu mai funcționează corect!”

„Otrava” pe care o punem în cafea în fiecare zi. „Duce la cancer, corpul nu mai funcționează corect!”

„Otrava” pe care o punem în cafea în fiecare zi. „Duce la cancer, corpul nu mai funcționează corect!”
FOTO - Caracter ilustrativ: Shutterstock

Pentru multe persoane, ziua nu începe bine fără o cană de cafea, dar puțini știu că pun cu bună știință o adevărată „otravă” în cafeaua lor.

Medicii atrag atenția că această substanță adăugată în cafea produce foarte multe dezechilibre în organism și poate chiar duce la cancer și la creșterea colesterolului.

Din fericire, însă, avem posibilitatea să evităm destul de ușor folosirea acestei substanțe dăunătoare.

Care este „otrava din cafea” și cum o putem evita

Substanța despre care vorbim, după cum probabil deja v-ați dat seama, este banalul zahăr pe care îl adăugăm în cafea, potrivit Antena3.

Zahărul este cu atât mai periculos cu cât se regăsește în aproape toate alimentele de pe piață și de multe ori ajungem să îl consumăm fără să ne dăm seama.

În cantități mici, acesta este inofensiv. Însă consumat frecvent, duce la creșterea în greutate, acnee, diabet tip 2 și chiar afecțiuni medicale grave.

Medicul nutriționist Wasim Nazer a explicat cum trebuie băută cafeaua astfel încât să nu fie periculoasă pentru sănătatea noastră.

„Avem zahăr în orice. Trebuie să eliminăm zahărul pur. Nu ne dăm seama cât zahăr mâncăm în fiecare zi. Dacă ne gândim la cafea. Este unul din lucrurile bune pe care îl putem face dimineața. O stricăm cu laptele și cu zahărul. Dacă am consuma cafeaua normal, dacă nu ai probleme cu sănătatea, poți să consumi 3-4 căni de cafea fără probleme. Ne dă energie, este anticancerigenă. Este perfectă. O stricăm cu zahăr. Dacă pui 2 lingurițe de zahăr și bei 3 cafele pe zi, asta înseamnă șase lingurițe de zahăr.

Mai consumi și ceai, deja ai 10 linguri de zahăr. Ai mai mâncat ciocolată, la final de zi ai consumat 100 de grame de zahăr pe zi. Absolut tot ce consumăm are zahăr. La final de zi, dacă tragem linie, zahărul consumat în tot ce am avut, acela face rău. Face cancer, duce la toate problemele. Ridică colesterolul, corpul nostru nu mai funcționează corect”, a explicat dr. Wasim Nazer.

Sursa foto: Shutterstock

Recomandarea video

Mediafax
Solstițiul de iarnă 2025. Ce se întâmplă în cea mai scurtă zi a anului
Digi24
„Macron l-a trădat pe Merz și știe că va trebui să plătească”. Cum s-au inversat rolurile Franței și Germaniei în Uniunea Europeană
Cancan.ro
Marele absent de la înmormântare! Puțini se așteptau ca el să lipsească. În cea mai grea zi din viața ei, Mihaela Rădulescu a mai primit o lovitură dură de la viață
Prosport.ro
Mădălina Ghenea, apariție de neratat. Imaginile care le-au tăiat respirația italienilor
Adevarul
Imagini virale dintr-un avion aproape gol. Doar șapte români au zburat spre Londra
Mediafax
Romanul din 1987 care a devenit bestseller peste noapte. A stârnit o adevărată revoltă!
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Cancan.ro
Pe ce dată trebuie să plătești factura la Digi RCS-RDS, pentru a primit 10% înapoi. Este valabil pentru toți abonații din România
Ce se întâmplă doctore
Cum arată Narcisa Suciu la mai bine de 15 ani de când a plecat în Finlanda. De ce s-a reîntors în țară? E de nerecunoscut
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Mașini premium SH cu probleme. Expert: „Check engine aprins, beculețe care clipocesc...”
Descopera.ro
Puțini îi știu numele, dar invenția ei a schimbat viața a milioane de femei
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Ce te doare, Bulă? – Mă doare buzunarul, dom doctor …
Descopera.ro
Cum și-a salvat Pământul apa de la distrugere totală în urmă cu 4,6 miliarde de ani