Ovidiu Raețchi, președintele Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență, numit AMBASADOR al României în Japonia

Publicat: 27 06. 2024, 12:49
Actualizat: 27 06. 2024, 12:50
Ovidiu Raețchi

Ovidiu Raețchi, președintele Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență, a fost acreditat – prin decret semnat de președintele Klaus Iohannis – ambasdor al României în Japonia, cu reședința la Tokyo.

Ovidiu Raețchi a fost deputat PNL între anii 2012 și 2020, iar în prezent este președintele Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență, un centru de excelență în domeniul rezilienței, partener al NATO și UE, care acționează în beneficiul acestor organizații, precum și al statelor membre sau partenere, potrivit informațiilor prezentate pe site-ul organizației.

Ovidiu Raețchi este doctor în istorie (Facultatea de Istorie a Universității București) și doctor în științe politice (SNSPA). Deține un master în Cultură Arabă (Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității București) și un master în Civilizația Ebraică (Facultatea de Litere a Universității București).

Ovidiu Raețchi a fost vicepreședinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională în Camera Deputaților

Din februarie 2022, se precizează pe site-ul Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență, Ovidiu Raețchi deține gradul de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, în calitate de președinte al Centrului Euro-Atlantic de Reziliență.

Anterior, a fost vicepreședinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională în Camera Deputaților și deputat în Parlamentul României pentru Diaspora (2012-2016), respectiv pentru București (2016-2020).

  • Ovidiu Raețchi predă –  în calitate de profesor asociat –  cursuri de „Istoria diplomației”, „Istoria integrării europene” (licență) și „Conflicte și diplomație: strategii de mediere și reziliență”, respectiv „Instituții și organisme în arhitectura Uniunii Europene” (master).
  • A susținut, în calitate de specialist, prelegerea „Conflictul Israel-Palestina” pentru Institutul Diplomatic Român, precum și prelegerile „Etapele Holocaustului în Europa” și „Istoria conflictului arabo-israelian” pentru Colegiul Național de Apărare.
  • A inițiat cursul ”Hybrid Warfare and overlapping crises through a diplomatic lens”, Palatul Parlamentului, București, ianuarie – februarie 2024.

Klaus Iohannis a semnat și decretul de acreditare a Genţianei Şerbu

Totodată, președintele Klaus Iohannis a semnat și decretul de acreditare a Genţianei Şerbu, ambasador al României în Republica Kenya şi reprezentantul României pe lângă UNON, UNEP şi UN-HABITAT, în Republica Burundi, în Republica Uganda şi în Republica Rwanda, şi în calitate de ambasador al României în Republica Unită a Tanzaniei, cu reşedinţa la Nairobi.


Citește și:

Cine va fi magistratul de legătură în Italia? Apelul Alinei Gorghiu, după anunțul MJ: „Pentru a aduce înapoi în țară FUGARII”

Președintele Universității Reichman: „Israelul a mușcat MOMEALA” / „Războiul Israel – Hamas a fost planificat, pregătit, finanțat și inițiat de Iran”

Ana Palacio, fost ministru de Externe al Spaniei: „Alianța lui Putin cu Kim oferă o OPORTUNITATE ideală de a slăbi parteneriatul China-Rusia”

Motociclistul în care a intrat cu mașina Monica Macovei încă are resturi metalice în corp. ”Urmează alte trei operații. Nu mai sunt cel de dinainte”

PROBLEME la Autostrada A0 Sud. La Aktor: „Proastă mobilizare și neimplicare” / Scrioșteanu reacționează: „Stau pe capul lor să termine în decembrie”