Ce trebuie să știi înainte de a alege un broker de investiții (P)

Ce trebuie să știi înainte de a alege un broker de investiții (P)
Ce trebuie să știi înainte de a alege un broker de investiții
Publicat: 03/07/2024, 16:58
Actualizat: 03/07/2024, 16:59

Dacă ai decis să investești, alegerea unui broker este un pas esențial în călătoria ta financiară. Imaginează-ți că te afli în fața unei intersecții importante, iar alegerea drumului corect poate influența semnificativ destinația ta financiară. Un broker de încredere îți va oferi instrumentele și suportul necesar pentru a te ajuta să nu te simți copleșit de informațiile noi pe care le descoperi.

Cu numeroase opțiuni disponibile pe piață, este important să știi ce criterii să iei în considerare pentru a alege brokerul care se aliniază cel mai bine cu obiectivele tale de investiții, nevoile educaționale și stilul tău de învățare.

De fiecare dată când este nevoie să iei o decizie importantă, precum cea de a investi, primul și cel mai important pas este să te informezi riguros despre istoricul brokerului.

Dacă decizi să investești pe bursele internaționale, XTB, companie internațională de investiții, care este la rândul său listată la Bursa de Valori din Varșovia, este o opțiune de încredere aleasă de peste un milion de clienți.

Având sucursale în 13 țări printre care și România încă din 2008, compania XTB este autorizată și înscrisă în registrele celor mai importante autorități de supraveghere din lume, inclusiv Autoritatea de Supraveghere Financiară din România (ASF). Foarte important, sursala locală oferă suport clienți în limba română.

În plus, la XTB, chiar și dacă nu ești hotărât să investești, poți deschide un cont de training gratuit, unde ai posibilitatea de a efectua tranzacții fără a utiliza bani reali. Astfel, vei trăi experiența de investitor și te vei obișnui cu piața, fără să înregistrezi nicio pierdere în bugetul tău.

Totodată, contul de training te va pune în contact cu un reprezentant XTB care te va asista în acest proces de testare și, dacă ești la început de drum, te va ajuta să înțelegi și să te familiarizezi cu domeniul investițiilor precum și cu platforma de investiții XTB.

Aplicația este realizată pentru a se plia atât nevoilor unui investitor experimentat, cât și unuia aflat la prima sa investiție.

One-Stop Shop – un broker cu ofertă variată

Următorul pas este alegerea instrumentelor financiare pe care le vei folosi în investițiile tale.

În funcție de profilul tău de risc și de puterea financiară, la XTB, poți să alegi dintr-o gamă generoasă de peste 6300 de instrumente financiare precum Acțiuni și ETF-uri, instrumente financiare derivate de tip CFD, cu suport pe Indici, Forex, Mărfuri, monede virtuale și altele.

Câteva dintre cele mai de interes avantaje de care se bucură clienții XTB sunt: acțiuni și ETF-uri fracționate, Planurile de Investiții, valoarea minimă a investiției în acțiuni este de 10 EUR sau USD iar în ETF-uri de doar 1 EUR sau USD, precum și faptul că XTB este rezident fiscal în România, iar investitorii beneficiază de noua lege de impozitare.

Alegerea unui broker care oferă o gamă variată de instrumente financiare îți va permite să îți diversifici portofoliul, sporind șansele de câștig și protecția împotriva fluctuațiilor bruște ale piețelor.

Diversificarea este esențială atât ca strategie de investiții, cât și ca principiu de administrare a riscului în perioadele volatile.

Investiții, indiferent de buget

Clienții XTB pot face depuneri în RON, EUR sau USD, iar retragerile de fonduri se fac ușor, eficient și rapid direct din platforma XTB (desktop sau mobil) sau din aplicația Client Office.

Fondurile clienților sunt păstrate în conturi bancare segregate, special desemnate pentru clienți.

Pentru bursa din SUA, XTB sprijină clienții în obținerea unei cote reduse de impozitare a acestor dividende, de numai 10% în loc de 30% prin Formularul W-8BEN.

De asemenea, la XTB, ai comision 0% dacă rulajul tău lunar nu depășește 100.000 de euro.

Dobândă pentru fondurile neinvestite

În plus, XTB plătește un beneficiu de tip dobândă pentru fondurile neinvestite de EUR, USD și RON aflate în contul de investiții. Rata dobânzii este calculată zilnic și plătită lunar, în primele cinci zile ale lunii următoare.

Nu este necesară nicio acțiune din partea clientului deoarece rata dobânzii este activată automat pentru toți clienții care au în cont sold neinvestit. Nu există o sumă minimă sau maximă pentru fondurile neinvestite care primesc dobândă.

Dobânzile se acordă în funcție de perioada de la încheierea acordului pentru deschiderea contului. Pentru primele 90 de zile, dobânda anuală este de 3.50% pentru RON, 4.20% pentru EUR și 5.00% pentru USD. După 90 de zile, dobânzile anuale sunt 2.00% pentru RON și EUR, și 2.50% pentru USD. Ratele se pot modifica și vor fi valabile până la o nouă notificare oficială.

Educație financiară pentru toată lumea

Cu cât ești mai informat, cu atât vei lua decizii optime de tranzacționare.

XTB a dezvoltat un program educațional complex, care include materiale adaptate pentru fiecare categorie de investitori, fie că vorbim despre un investitor cu un nivel începător de cunoștințe, fie că vorbim despre un nivel mediu sau avansat.

Acest program înglobează atât noțiunile de bază, precum Dicționarul Traderului, tutoriale video, webinare, manuale, ebook-uri, precum și module întregi de cursuri pentru traderii cu nivel avansat.

Specialiștii XTB realizează săptămânal analize de piață ale celor mai recente evenimente și date de interes pentru investitori.

Analizele prezintă raportări și dezbat, pe înțelesul tuturor, în limba română, acele date care pot influența drastic mai multe clase de active.

Toate aceste resurse pot fi accesate în platforma de investiții XTB, pe website-ul oficial, pe canalele oficiale de social media și pe YouTube.

Avertisment cu privire la riscuri:

Orice opinii, cercetări, analize, preţuri sau alte informaţii oferite cu titlul de comentarii generale de piaţă nu reprezintă sfaturi de investiţii.

XTB nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând şi fără limitare la, orice pierdere sau câştig care poate lua naştere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informaţii.

Vă aducem la cunoştinţă că informaţiile sau cercetările bazate pe date istorice nu garantează viitoare performanţe sau rezultate. 77% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor.

Ar trebui să luați în considerare dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Se complică ancheta în cazul familiei din Suceava care a murit când se întorcea din...
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer....
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Tragedie în Dolj! Un băiat de doar 11 ani a murit, iar sora și mama...
Un român a fost arestat în Grecia pentru că ar fi dat foc intenționat unei...
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Vedeta, suspectată că a apelat la medicamente pentru a slăbi RAPID. Face furori cu noua...
Un bărbat de 45 de ani din Bucureşti şi-a infectat intenţionat iubita cu HIV. Individul...
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
Ies la lumină noi detalii în cazul accidentului din Suceava, în care au murit cinci...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
IGPR: care este, de fapt, marja de toleranță a RADARULUI?
Tabloul complet şi programul sferturilor de finală de la UEFA Euro 2024
Au fost descoperite resturi din SCOARȚA PRIMORDIALĂ a PĂMÂNTULUI!
Teo Trandafir îl face praf pe Florin Salam: Regele României a murit!
Schimbări de ultimă oră anunțate de ANM. Fenomene ostile în România
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat!...
Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Oamenii de știință au descoperit originile fierului metalic de pe Lună
×