(P) Copiii din ILFOV, consiliați de Academia de Sport și Nutriție cum să trăiască sănătos/ CJ Ilfov este partener în proiectul derulat în ȘCOLI

(P) Copiii din ILFOV, consiliați de Academia de Sport și Nutriție cum să trăiască sănătos/ CJ Ilfov este partener în proiectul derulat în ȘCOLI
Sursă foto Facebook CJ Ilfov
Publicat: 27/09/2024, 13:42
Cea de-a II-a ediție a programului ,,Vreau să cresc sănătos” în Ilfov, a debutat vineri, în Parcul Dumitrana din orașul Măgurele. Proiectul este susținut de Consiliul Județean Ilfov, Primăria Orașului Măgurele, Inspectoratul Școlar Județean Ilfov și, începând cu această ediție, de Agenția Națională Antidrog.
Încă de dimineață, peste 300 de copii au participat la demonstrații de exerciții fizice și ateliere pe tema adicțiilor. În plus, s-au bucurat de timp petrecut în natură, muzică mixată live și mâncare gustoasă, fără aditivi și conservanți. Proiectul pilot “Vreau să cresc sănătos” este realizat de Academia de Sport și Nutriție Alexander Florescu (ASNAF) și s-a desfășurat, în anul școlar 2023-2024, în localitățile Cornetu, Glina, Pantelimon, Bălăceanca, Cernica (Tânganu) Dragomirești Vale, Jilava, Buftea, Voluntari, Berceni, Dobroești, Ciolpani, Mogoșoaia, Măgurele, Otopeni, unde a instruit prin tehnici sportive și alimentare nu mai puțin de 668 de copii să slăbească sănătos și să adopte un stil de viață sănătos, anunță CJ Ilfov.
,,Vreau să cresc sănătos” este un proiect prin care ne propunem să fim un factor determinant în adoptarea de către copii a unui stil de viață sănătos, să diminuăm problema obezității infantile și, totodată, să tragem un semnal de alarmă cu privire la riscurile asociate acestei afecțiuni asupra sănătății copiilor, dar și a efectelor pe termen lung pe care le atrage după sine obezitatea. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, la nivel global, sunt peste 50 de milioane de copii care se confruntă cu această boală. De aceea, obezitatea infantilă este una dintre cele mai grave provocări cu privire la sănătatea publică din secolul nostru, fiind catalogată ca o boală de nivel pandemic.
Acțiunea a fost organizată în baza rezultatelor obținute în urma studiilor care au demonstrat un risc crescut, în rândul tinerilor, de a dezvolta depreșii și adicții din cauiza obezității.
Studiile arată că 10% din fetele care suferă de obezitate fac, la un moment dat, un episod depresiv, iar băieții se îndreaptă către consumul de alcool și de substanțe interzise. Motiv pentru care, anul aceasta, s-a alăturat demersului nostru Agenția Națională Antidrog. Specialiștii ANA vor însoți echipa ASNAF la toate atelierele pe care le va susține în scoli pentru a le vorbi copiilor despre adicții, problemele din familie și bullying-ul care duc la consumul de alcool, droguri și mâncat compulsiv. ,,Vreau să cresc sănătos” integrează în structura sa o abordare complexă a procesului de schimbare a stilului de viață, punând accent pe echilibrul emotional, activitatea fizică și alimentația sănătoasă.
În cadrul proiectului, sunt incluse activități care vizează evaluarea copiilor prin: teste de efort, evaluări psihologice, nutriționale și fizice, educare și conștientizare prin: ateliere de educație psiho-emoțională și ateliere de gastronomie și nutriție, antrenamente de fitness și monitorizarea progresului. Noutatea acestei ediții este brățara interactivă pe care fiecare copil înscris în program o va folosi pentru a-și urmări progresul zilnic, pentru a-și stabili obiective personalizate de nutriție și antrenament, dar și pentru a accesa rețete sănătoase, programe de exerciții fizice și sfaturi de sănătate. La eveniment au participat: Alexander Florescu – președintele ASNAF, Ramona Dabija – directorul Agenției Naționale Antidrog, cms. șef Anda Samson și psiholog în cadrul Agenției Naționale Antidrog, insp. Iordache Titel – Inspectoratul Școlar Județean Ilfov.
CITEȘTE ȘI:

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce ar face Ungaria dacă ar fi atacată de Rusia. Răspunsul șocant dat de un...
Vedeta pe care fanii abia o mai recunosc. Ar fi ajuns așa din cauza fostei...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Femeia din Bacău aflată în comă, care și-a revenit brusc și a început să cânte....
Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Vine iarna în București. Pe ce dată cade prima zăpadă în Capitală, potrivit meteorologilor Accuweather
Categoria de români care riscă să nu mai primească pensia începând cu 1 octombrie 2024
Noua prognoză a hidrologilor: Debitul Dunării la intrarea în ţară, în creştere. Ce debit va...
"I-a murit creierul" Cel mai monstruos culturist din lume a decedat. Ilia avea 36 de...
Diana a dispărut fără urmă după o ședință de yoga în aer liber. Femeie de...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Luminile de zi sau faza scurta? Ce trebuie să aprinzi când circuli pe șoselele din...
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Obiect CIUDAT, detectat pe radare în timp ce trecea pe lângă Pământ
A explodat bomba despre Klaus Iohannis. S-a aflat ce a făcut președintele României: 18 ani...
Aici sunt cei mai fericiți oameni din lume. Oricine ar vrea să trăiască în aceasă...
Ea este femeia care și-a ”pedepsit” soțul pentru infidelitate cu o nouă iubită, care e...
"Ea era rece, moartă, iar el abia respira" Ana Maria a murit în beci, lângă...
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
FOTO. Mesajul transmis de Serhat Akin după ce fost împuşcat la ieșirea dintr-un studio TV:...
BANCUL ZILEI. Bulă, în pat cu fata unui fermier din Vaslui: - Bulă, încetează sau...
O creatură nemuritoare poate crea o formă de cancer contagioasă