Prima pagină » Actualitate » (P) Universitatea Athenaeum și Vestor, parteneriat pentru securitatea digitală

(P) Universitatea Athenaeum și Vestor, parteneriat pentru securitatea digitală

(P) Universitatea Athenaeum și Vestor, parteneriat pentru securitatea digitală

Peisajul financiar actual este în continuă digitalizare, cu un potențial boom în acești ani. De la transferuri bancare la credite de nevoi personale sau investiții în monede virtuale, operațiunile economice continuă să înflorească în mediul online și facilitează atât câștiguri în materie de timp, cât și de confort sau chiar financiare.

Chiar și așa, oportunitățile aduc cu sine și provocări – iar mediul digital nu duce lipsă de obstacole și riscuri, în special într-o arie atât de sensibilă cum este cea economică. Securitatea informației este esențială pentru a derula în siguranță operațiuni și procese ce, în principiu, par a fi mai sigure în mediul tradițional.

Este plăcerea noastră să anunțăm un parteneriat educațional cu Universitatea Athenaeum din București, care ia forma unui curs de pregătire profesională continuă (tip postuniversitar) cu tema “Digitalizarea și securitatea informației în instituțiile publice și mediul de afaceri”.

De ce să participi la acest curs

Cursul se adresează tuturor celor care doresc să afle noțiunile de bază legate de securitatea cibernetică și de protejarea informațiilor cu caracter sensibil. În ceea ce privește subiectele care vor fi abordate în cadrul acestui curs, amintim următoarele puncte:

  1. Utilizarea tehnologiilor informaționale și comunicaționale pentru primirea, evaluarea, stocarea, producerea și prezentarea de informații;
  2. Înțelegerea principiilor și a regulilor de bază ale tehnicilor de căutare a datelor cu relevanță pentru informatica economică;
  3. Abordarea economică eficientă a tehnologiilor informaționale și de comunicare;
  4. Prezentarea datelor prin diferite forme de raportare, precum Excel, PowerPoint, bloguri sau website-uri;
  5. Înțelegerea interdependențelor existente dintre amenințările, riscurile și vulnerabilitățile de natură cibernetică și influența lor asupra mediului economic internațional / regional / național / individual;
  6. Interpretarea corectă a conceptelor de cyberdefence și cybersecurity, subliniind dimensiunile variate ale securității cibernetice, evoluția sistemelor de apărare din perspective politice, economice și de securitate individuală/națională, mecanismele decizionale în contextul abordărilor regionale de securitate în cadrul organizațiilor internaționale, precum și rolul statelor în combaterea amenințărilor cibernetice.

Cursul va fi susținut de Conf. Univ. Dr. Dănuț Simion și Lect. Univ. Dr. Cătălin Dumitrescu, specialiști cu experiență vastă în IT. Li se vor alătura trei dintre trainerii Vestor, care vor oferi cunoștințe prețioase din perspectiva mediului de afaceri.

Iar pentru a urma rețeta digitală până la capăt, cursul “Digitalizarea și securitatea informației în instituțiile publice și mediul de afaceri” va fi susținut pe ZOOM în perioada 21 – 25 februarie 2022.

Mai multe detalii despre curs pe site-ul Universității Athenaeum.

Citește și