Prima pagină » Actualitate » Pacienți cu forme grave de COVID acuză că sunt refuzați la internare în București: ”Mai multe asistente au încercat să mă convingă”

Pacienți cu forme grave de COVID acuză că sunt refuzați la internare în București: ”Mai multe asistente au încercat să mă convingă”

Pacienți cu forme grave de COVID acuză că sunt refuzați la internare în București: ”Mai multe asistente au încercat să mă convingă”

Creșterile cazurilor COVID-19 a făcut ca persoanele infectate cu SARS-CoV-2 să se lupte pentru un pat. Pacienți cu forme grave de Covid-19 nu sunt acceptați pentru a fi internați în spitale, deși au nevoie de tratament, oxigen și monitorizare.

Pacientii cu forme grave de Covid acuză ca sunt probleme la internarea in spitale, transmite observatornews.ro.

Mai mult, aceștia sunt îndemnați să semneze că nu vor să li se facă investigațîi.

O astfel de situație s-a desfășurat la un spital din București. Deși saturatia din sânge era scăzută, o femeie a fost trimisă acasă, unde nu avea masca de oxigen. Deși îi era recomandată internarea, bolnavă cu SARS-CoV-2 a fost urcată într-o ambulanță.

Fiica pacienților: La diagnosticul mamei scrie: formă severă cu potenţial evolutiv şi se recomandă internarea. Oxigenul, la mama, 91.

Ne-am îngrijorat foarte tare. Cred că trebuia să fie sub supraveghere, noi nu avem mască acasă”

Un bărbat a ajuns la același spital, însă a refuzat să semneze că nu dorește internarea, fără să i se facă vreo investigație. Drept urmare, a fost amenințat că nu i se vor face analizele.

”Mai multe asistente au încercat să mă convingă să refuz internarea în spital”

„Mi-au spus că 5.000 de oameni au semnat înaintea mea şi că eu sunt singurul care a refuzat. Mai multe asistente au încercat să mă convingă să fac asta, dar nu am fost de acord şi le-am cerut să îmi dea în scris că nu îmi fac investigaţii dacă nu semnez documentul”, susține el.

”Li s-a spus că sunt ok, să stea acasă, să îşi ia omul doar oxigenul”

Marius Balea, şeful secţiei de pneumologie Spitalul Colentina: Au ajuns în ultima vreme la noi cazuri în care pacienţii deja erau hipoxici acasă, adică aveau sub 90% saturaţia, 85, 86, 84 chiar, la care a venit ambulanţa şi li s-a spus că sunt ok, să stea acasă, să îşi ia omul doar oxigenul. Un alt pacient nu a avut o evoluţie bună şi a trebuit să fie chiar ventilat”.

Acuzații în ceea ce privește externarea forțată sau transferul la un alt spital

Zeci de pacienți de la Spitalul de Ortopedie Foișor, din București, sunt evacuați, vineri seara, pentru că s-a decis ca unitatea să devină spital suport COVID.

Pacienții, mulți din afara Bucureștiului, sunt trimiși acasă sau mutați într-un alt spital.

 

 

Citește și