Prima pagină » Actualitate » Pacienții de la Spitalul Universitar din Capitală s-au bucurat de un meniu deosebit: „Există situații când Paștele nu este sărbătorit în familie. Nimeni nu-și dorește să fie pe patul de spital” (GALERIE FOTO)

Pacienții de la Spitalul Universitar din Capitală s-au bucurat de un meniu deosebit: „Există situații când Paștele nu este sărbătorit în familie. Nimeni nu-și dorește să fie pe patul de spital” (GALERIE FOTO)

Din nefericire, nu toți oamenii au avut ocazia să își petreacă Paștele în familie sau alături de prieteni. Sunt și persoane care au avut ghinionul să sărbătorească Învierea Domnului pe un pat de spital. Cu toate astea, în mai multe unități medicale, conducerea și personalul încearcă să îi facă pe bolnavi să simtă că este zi de sărbătoare.

Acest lucru s-a întâmplat și la Spitalul Universitar de Urgență București, unde pacienților li s-a pregătit un meniu special.

„Nimeni nu-și dorește să fie pe patul de spital”

„Sărbătoarea Învierii Domnului reprezintă pentru cei mai mulți dintre noi bucuria de a sta cu familia, de a fi alături de cei dragi. Există însă și situații când Paștele nu este sărbătorit în familie. Este cazul pacienților aflați în spital.

Nimeni nu-și dorește să fie pe patul de spital și tocmai de aceea, în această zi specială, pentru a le aduce puțină bucurie în suflet și a recrea puțin spiritul sărbătorii Sfintelui Paște, bucătaresele de la SUUB au pregătit un mediu deosebit pentru pacienți. Au pregătit ouă roșii și cozonac.

Din meniu nu lipsesc ciorba, legumele la cuptor și carnea de pui ori de porc, în funcție de regimul fiecăruia.
Bucătăresele de la SUUB pregătesc, în fiecare zi, mâncare proaspătă pentru pacienți, în funcție de indicațiile transmise de medicii de pe secțiile din spital.

Echipele medicale SUUB sunt și astăzi la datorie, salvarea vieții pacienților fiind o prioritatea, indiferent de zi.
Dorim tuturor pacienților multă sănătate!”, transmite SUUB.

Cel mai mare ou de Paște din România

Cel mai mare ou de Paște din România este făcut din fibră de sticlă și a fost inaugurat în 2009. La momentul respectiv fusese amplasat în centrul orașului Suceava, pe esplanada Casei de Cultură.

Oul gigantic a fost comandat de Primăria Municipiului Suceava cu scopul de a confecționa cel mai mare ou de Paște din lume. Costurile confecționării acestui ou s-au ridicat la 10.000 de euro.

Obiectul are înălţimea de 7,25 de metri, diametrul de 4,60 metri şi greutatea de 1.800 de kilograme. Acesta este confecționat din fibră optică și este acoperit cu 130 de metri de folie autocolantă, având modele tradiționale bucovinene și semnul crucii.

Oul gigantic a fost amplasat pe un soclu de lemn pe care era inscripționat mesajul „Cel mai mare ou tradițional de Paști din lume”. Obiectul a fost transportat din Bucău în Suceava pe 10 aprilie 2009, cu un transport agabaritic. Ulterior, a fost sfințit în prima zi de Paște de un sobor de preoți conduce se răposatul Pimen Zainea, care era arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților.

Zeci de oameni au participat la ceremonie iar Ion Lungu, primar al Sucevei, a transmis că monumentul reprezintă un simbol al Bucovinei, explicând și ce semnificație are fiecare culoare:

Autor
Alisa Ioana a urmat cursurile în cadrul Facultății de Jurnalism si științele comunicării, secția de comunicare și relații publice. A intrat în presă încă din perioada studenției (anul ... vezi toate articolele

Citește și