PÂINEA care nu îngrașă conține doar trei ingrediente. Care este rețeta light a acestui produs și cum se prepară

Publicat: 21 08. 2023, 23:39
Actualizat: 21 08. 2023, 23:42
FOTO - Caracter ilustrativ

Pâinea care nu îngrașă există și conține doar trei ingrediente: albușuri de ou, zahăr și amidon de porumb. Pâinea „nor” (cloud bread), așa cum este numită, pentru că e foarte pufoasă, este o bezea ușor coaptă.

Și, pentru că nu conține făină, poate fi consumată și de persoanele care țin dietă. Mai mult, nu conține carbohidrați și gluten și se pregătește foarte repede.

Ingrediente:

  • albușul de la 3 ouă,
  • 30 g zahăr
  • 1 lingură cu amidon.

Opțional, se poate adăuga puțin colorant alimentar. Coacerea durează aproximativ 20 de minute şi se prepară foarte uşor, scrie retetesivedete.ro.

Mod de preparare:

Separați albușurile de gălbenușuri, în două boluri diferite. Bateți cât se poate de bine albușurile, până se transformă într-o spumă tare. Apoi se adaugă amidonul și zahărul. Mai bateți o dată și adăugați colorantul alimentar, dacă doriți să aveți pe masă o pâine de o culoare specială.

Formați chifle sub formă de norișori, care vor fi așezate pe o tavă de copt, sau puneți toată compoziția în tavă și o aranjați asemenea unui tort.

Pâinea se introduce la cuptor pentru 35-40 de minute, dar nu o coaceți la o temperatură mai mare de 150 de grade Celsius.

SFATURI:

  • Asigurați-vă că mixerul de bătut albușul este complet curat și nu conține grăsimi sau ulei. De asemenea, asigurați-vă că există zero gălbenuș în albușurile de ou.
  • Nu bateți albușurile prea mult. Dacă bezeaua începe să arate granulată sau chiar umedă, înseamnă că albușurile de ou au fost bătute în exces, iar pâinea „nor” nu va fi pufoasă.
  • Separați ouăle cât sunt reci, dar bateți-le când ajung la temperatura camerei. Nu adăugați tot zahărul dintr-o dată. Bezeaua va fi mai pufoasă dacă o adăugați treptat, câte o lingură.

FOTO – Profimedia