Prima pagină » Actualitate » Pană de curent majoră la trei mari spitale din Capitală. Care este cauza și ce măsuri imediate s-au luat

Pană de curent majoră la trei mari spitale din Capitală. Care este cauza și ce măsuri imediate s-au luat

Pană de curent majoră la trei mari spitale din Capitală. Care este cauza și ce măsuri imediate s-au luat

Consumul ridicat de energie, pe fondul temperaturilor ridicate, au cauzat o avarie majoră de curent la trei mari unități sanitare din București. În timp de echipele PPC lucrează pentru remedierea alimentării, în spitale sunt puse în funcțiune generatoarele.

Update 16:05: Alimentarea cu energie electrică a fost restabilită în urma avariei care a afectat trei mari spitale, au confirmat oficialii PPC pentru Gândul.

UPDATE 14:48. Echipe ale Rețele Electrice (PPC) au reușit să restabilească din rețeaua proprie alimentarea cu energie electrică pentru Spitalul Fundeni. Se lucrează la foc automat pentru remedierea avariei. Au fost toate generatoarele în funcțiune, potrivit surselor oficiale.

La Spitalul Fundeni, grație celor două generatoare mari, toată aparatura medicală funcționează, pacienții care erau în timpul unor intervenții când a căzut curentul sunt în saloanele post-operatorii și nu vor intra alți bolnavi în operație până nu se va remedia situația, după cum a declarat managerul spitalului, dr. Anca Coliță, pentru Gândul.

„Operațiile s-au terminat cu bine, bineînțeles, pacienții sunt în terapie, operațiile s-au încheiat și nu se mai încep altele până nu se remediază situația. Nu a fost cazul să de mutați la alte spitale. Spitalul are două generatoare mari care au funcționat, dar, normal, nu știm cât se poate menține situația aceasta. Enel (actual PPC, Rețele Electric) trebuie să rezolve problema, noi rezistă. Noi mai aducem un generator, facem tot ce e omenește posibil, dar curentul nu vine de la noi, vine de la ei”, a declarat oficialul Spitalului Fundeni, contactat de Gândul.

Și situația de la Institutul C.C. Iliescu este sub control în prezent,  iar toți pacienții care au nevoie beneficiază de îngrijiri medicale, inclusiv, dacă au nevoie, de intervenții chirurgicale, după cum a declarat, dr. Șerban Bubenek, purtătorul de cuvânt al Institutului C. C. Iliescu, pentru HotNews.ro.,

„Pacienții sunt în siguranță. Nu a rămas niciun pacient neoperat sau netratat. Din păcate, sunt momente când se întrerupe curentul. Enel (actual PCC – n.red) a promis că problema va fi remediată complet în câteva ore, în cursul zilei de astăzi”, a explicat dr. Șerban Bubenek.

„Echipe ale Rețele Electrice intervin pentru restabilirea în cât mai scurt timp a alimentării cu energie electrică pentru Spitalul Fundeni și clienții afectați din zonă. În unitatea spitalicească au fost pornite grupuri electrogene, iar consumatorii vitali sunt alimentați”, a anunțat compania PPC.

Potrivit oficialilor PPC, incidentul a survenit pe fondul nivelului ridicat al consumului și temperaturilor caniculare, care pun presiune asupra rețelelor.

Ministrul Alexandru Rafila a convocat într-o ședință la minister oficialii tuturor direcțiilor de sănătate publică din țară, de la ora 15:00, pentru a discuta problemele create de canicula prelungită.

Recomandări pentru consum responsabil

Temperaturile ridicate au dus la creșterea consumului de energie la nivel național. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat luni, după ședința comitetului ministerial pentru energie, că nu există riscul pentru pene majore, blackout, avariile locale, punctuale, fiind rezolvate de companiile de distribuție. Totuși, ministrul și oficialii comitetului au recomandat un consum responsabil de curent în această perioadă.

În urma ședinței de luni reprezentanții Comandamentului de Vară au făcut unele recomandări pentru toți consumatorii:

  • Eficientizarea Consumului de Energie: Încurajăm cetățenii să utilizeze energia electrică cu responsabilitate, evitând consumul excesiv în orele de vârf de seară (18:00 – 22:00); Recomandăm utilizarea aparatelor electrocasnice mari (mașini de spălat, uscătoare, etc.) în afara acestui interval;
  • Utilizarea Responsabilă a Aparatelor de Aer Condiționat: setați termostatele aparatelor de aer condiționat la o temperatură constantă moderată, de aproximativ 24-26°C, pentru a evita suprasolicitarea rețelei.

Știre în curs de actualizare.

Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul ... vezi toate articolele

Citește și