Prima pagină » Actualitate » Pandemia a influențat vânzările de medicamente. Românii au cumpărat mai multe produse pentru afecţiunile nervoase şi digestive

Pandemia a influențat vânzările de medicamente. Românii au cumpărat mai multe produse pentru afecţiunile nervoase şi digestive

Pandemia a influențat vânzările de medicamente. Românii au cumpărat mai multe produse pentru afecţiunile nervoase şi digestive

În 2020 au crescut vânzările de produse pentru afecţiunile nervoase şi digestive, arată un raport realizat de compania de cercetare de piaţă Cegedim şi citat de Ziarul Financiar.

Patru din zece medicamente cumpărate de români în pandemie au fost pentru afecţiuni ale sistemelor nervos şi digestiv, fiind singurele grupe terapeutice care au crescut în plină pandemie la nivel de cutii vândute, potrivit raportului asupra pieţei medicamentelor realizat de compania de cercetare de piaţă Cegedim.

Motivul pentru care a crescut vânzarea medicamentelor

Restricţiile de călătorie şi reticenţa pacienţilor de a mai ajunge la medic în contextul pandemiei şi-au pus amprenta pe vânzările de medicamente. De altfel, medicii au atras atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă amânarea vizitei la medic în starea generală de sănătate a populaţiei, în contextul în care după cele două luni de stare de urgenţă, în care au fost permise doar intervenţiile pentru cazurile urgente, pacienţii s-au prezentat cu stări agravate ale afecţiunilor pe care le ţineau sub control înainte de pandemie.

La nivel valoric, scăderea apetitului pentru medicamente nu se vede şi în preţuri mai mici, piaţa continuând să crească uşor.

Românii au cumpărat medicamente în valoare de 18 mld. lei în 2020, în uşoară creştere cu 1,3% faţă de anul anterior, arată raportul Cegedim. În total, în România s-au eliberat 625 de milioane de cutii de medicamente în 2020, acelaşi număr ca în 2019.

În ianuarie înmatriculările auto au scăzut în România cu 51,9% faţă da ianuarie 2020

România se situează pe poziţia 14 în UE în clasamentul înmatriculărilor de autoturisme noi, cu un volum de 6.004 unităţi, înregistrând o scădere de 51,9% comparativ cu ianuarie 2020, informează ACAROM, asociaţia constructorilor auto.

Înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană au scăzut cu 24% faţă de ianuarie 2020, la 726,491 unităţi.

În ianuarie au fost înregistrate scăderi puternice ale înmatriculărilor de autoturisme noi în Spania (-51,5%), Germania (-31,1%), Italia (-14%) şi Franţa (-5,8%),.

În ceea ce priveşte constructorii de automobile, cele mai multe autoturisme noi înmatriculate în total Europa sunt reprezentate de grupul Volkswagen, cu 186,889 unităţi, în scădere cu 26,8%, urmate de grupul Stelantis cu 164.575 unităţi, în scădere cu 26,1% şi de Grupul Renault cu 74.132 unităţi, în scădere cu 21,6% (din care Dacia: 27.568 unităţi, o scădere de 10,9% faţă de ianuarie 2020 ). Autoturismele marca Ford au reprezentat în ianuarie 2021 un număr de 37.156 unităţi noi înmatriculate, în scădere cu 19% faţă de ianuarie 2020.

Autor
Alisa Ioana a urmat cursurile în cadrul Facultății de Jurnalism si științele comunicării, secția de comunicare și relații publice. A intrat în presă încă din perioada studenției (anul ... vezi toate articolele

Citește și