Prima pagină » Actualitate » Pandemie de sărăcie! Europa, îngenuncheată de criza COVID. Milioane de oameni trăiesc la limita subzistenței

Pandemie de sărăcie! Europa, îngenuncheată de criza COVID. Milioane de oameni trăiesc la limita subzistenței

Pandemie de sărăcie! Europa, îngenuncheată de criza COVID. Milioane de oameni trăiesc la limita subzistenței

Carantina din țările europene a adus un val de sărăcie pentru milioane de oameni, care au rămas fără locuri de muncă și trăiesc din ajutorul social.

Industrii întregi au fost îngenuncheată de pandemia de COVID, cu precădere cea hotelieră, unde lucrează zeci de mii de europeni, scrie știrileprotv.ro.

În Spania, mii de oameni au ajuns la mila organizațiilor umanitare pentru a pune ceva pe masă.

În Franța, 25% dintre tineri nu găsesc de muncă și așteaptă mila autorităților.

„Mă simt ușurată, o să mănânc mai bine”

”Încerc să găsesc muncă temporară atunci când am ocazia, pentru că nu există joburi în restaurante. Așa că, atunci când pot, fac inventare în magazine sau mă angajez temporar în centre comerciale”, povestește Leila Ideddaim, o studentă din Franța.

„Mă simt ușurată, o să mănânc mai bine. Altfel aș fi mâncat paste în fiecare zi sau mâncare ieftină. Așa, mănânc mai bine și economisesc mult în fiecare lună pentru că nu trebuie să mai cumpăr mâncare și nici obiecte de igienă personală. Bineînțeles, rămân cu cheltuielile pentru întreținere, asigurarea, transportul”, a mai declarat Ideddaim.

O organizație din Paris distribuie plase cu peste două tone și jumătate de alimente pentru tinerii nevoiași și nu numai.

Miliarde de lire sterline pentru britanicii nevoiași

Aceeași situație și în Marea Britanie. În Oldham, un orășel din nordul UK, mii de familii așteaptă ajutorul băncilor de alimente.

„Nu facem decât să stăm în casă toată ziua, încuiați. Copiii nu învață mare lucru. Nimeni nu își dă seama cât de greu ne este”, spun membrii unei familii britanice greu încercate de criză.

Autoritățile londoneze au cheltuit miliarde de lire sterline pentru a oferi categoriilor afectate ajutoare sociale, inclusiv un grant de peste 170 milioane lire sterline pentru familiile cu copii, pe parcursul sezonului rece. Englezii spun că banii sunt bineveniți, deși sunt prea puțini pentru a acoperi toate nevoile.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și