Cât costă un decor de pătrunjel într-un restaurant „de fițe”? „Șnițelul costă 28 de euro”, spune un celebru șef de restaurant.
Situație tragicomică într-un restaurant din Salzburg. Celebrul șef de restaurant Sepp Schellhorn spune că are un profit de doar 1 euro la fiecare porție, dar modul în care este împărțită suma de 28 de euro per meniu naște serioase semne de întrebare, în ciuda inflației din ultima vreme, care afectează și HoReCa.
Acesta vorbește despre creșterile uriașe de prețuri. Carnea a ajuns să coste cu 50% mai mult, iar uleiul costă de 3 ori mai mult. Totul este corect până la șnițelul de 27 de euro, plus un euro, care se află în „zodia controversei”.
Potrivit lui Schellhorn, costurile cu angajații pentru un șnițel sunt de 18 euro, plus „9 euro” costul mărfurilor. Iată cum sunt împărțiți cei 9 euro pentru materiile prime, scrie ziarulromanesc.at.
Calculul lui Schellhorn este însă „fantezist” pentru Jasmin Puchwein, purtătoarea de cuvânt a guvernatorului din Burgenland, Hans Peter Doskozil. Aceasta și-a manifestat nedumerirea pe Twitter: „Două ouă pentru un șnițel?” Nu numai că nu pot înțelege cum s-a ajuns la această cantitate, dar nu pot înțelege nici prețul: „Un euro pentru un ou? Chiar și în supermarket plătești mai puțin…”, explică Puchwein.
Dani Oțil este și om de afaceri, dincolo de cariera în televiziune. Matinalul de la Antena 1 deține un restaurant în zona de nord a Capitalei.
Dacă și tu îți dorești să treci pragul restaurantului lui Dani Oțil sau să comanzi preparate pentru acasă, trebuie să știi exact la ce să te aștepți, câte te va costa nota de plată.