Prima pagină » Actualitate » Pare o glumă, dar nu e. Câți bani percepe un restaurant pe „decorul de PĂTRUNJEL” de lângă șnițel

Pare o glumă, dar nu e. Câți bani percepe un restaurant pe „decorul de PĂTRUNJEL” de lângă șnițel

Pare o glumă, dar nu e. Câți bani percepe un restaurant pe

Cât costă un decor de pătrunjel într-un restaurant „de fițe”? „Șnițelul costă 28 de euro”, spune un celebru șef de restaurant.

Situație tragicomică într-un restaurant din Salzburg. Celebrul șef de restaurant Sepp Schellhorn spune că are un profit de doar 1 euro la fiecare porție, dar modul în care este împărțită suma de 28 de euro per meniu naște serioase semne de întrebare, în ciuda inflației din ultima vreme, care afectează și HoReCa.

Acesta vorbește despre creșterile uriașe de prețuri. Carnea a ajuns să coste cu 50% mai mult, iar uleiul costă de 3 ori mai mult. Totul este corect până la șnițelul de 27 de euro, plus un euro, care se află în „zodia controversei”.

Potrivit lui Schellhorn, costurile cu angajații pentru un șnițel sunt de 18 euro, plus „9 euro” costul mărfurilor. Iată cum sunt împărțiți cei 9 euro pentru materiile prime, scrie ziarulromanesc.at.

  • 3,10 euro pentru 130 de grame cerne de vițel
  • 2 euro pentru cel puțin două ouă
  • 40 de cenți pentru făină și pesmet
  • 1,20 euro pentru cartofi
  • 1,50 euro pentru 120 de grame de unt
  • 50 de cenți pentru pătrunjel

„Mai ieftin la supermarket”

Calculul lui Schellhorn este însă „fantezist” pentru Jasmin Puchwein, purtătoarea de cuvânt a guvernatorului din Burgenland, Hans Peter Doskozil. Aceasta și-a manifestat nedumerirea pe Twitter: „Două ouă pentru un șnițel?” Nu numai că nu pot înțelege cum s-a ajuns la această cantitate, dar nu pot înțelege nici prețul: „Un euro pentru un ou? Chiar și în supermarket plătești mai puțin…”, explică Puchwein.

Câți lei costă să comanzi acasă o pizza de la restaurantul lui Dani Oțil din București. Suma nu e deloc mică!

Dani Oțil este și om de afaceri, dincolo de cariera în televiziune.  Matinalul de la Antena 1 deține un restaurant în zona de nord a Capitalei.

Dacă și tu îți dorești să treci pragul restaurantului lui Dani Oțil sau să comanzi preparate pentru acasă, trebuie să știi exact la ce să te aștepți, câte te va costa nota de plată.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și